POSLEDNJI FILM MIHAELA HANEKEA „HEPIEND“ NA REPERTOARU ONLINE BIOSKOPA MOJ OFF

Ostvarenje koje je pre tačno godinu dana prikazano na prvom Festivalu francuskog filma u Beogradu “Jaovo putovanje“ (Yao), sa voljenim francuskim glumcem Omarom Sijem, od subote – 13. juna na repetoru Online bioskpa MOJ OFF 

Film „Dogman“ Matea Garonea BESPLATNO u ponedeljak, 15.6.

Filmovi svetskih kinematografije obeležiće i narednu nedelju Online bioskpa MOJ OFFte će se u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, od subote 13. juna na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF naći poslednji film proslavljenog austrijskog reditelja i scenariste Mihaela Hanekea – drama „Hepiend” (Happy End).
„Hepiend” koji se 2017. našao u trci za prestižnu nagradu Zlatnu palmu, a iste godine bio najgledaniji film na Festivalu autorskog filma (FAF), ponovo je spojio dvojicu proslavljenih filmskih radnika – reditelja Mihaela Hanekea i veterana francuskog filmskog glumišta Žana Luja Trentinjana, čije je zajedničko ostvarenje, film „Ljubav“ (Amour) osvojilo Oskara za najboji strani film (2012.)

Napeti engleski triler „Mali Džo” (Little Joe) koji je Emili Bičam doneo nagradu za najbolju glumicu na prošlogodišnjem Kanskom festival još jedan je evropski film koji će od subote, 13. juna obogatiti redovni reperotar bioskopa MOJ OFF. 
Drama rediteljke Džesike Hosner koja je ušla svojevremeno u trku za najveće priznanje Kanskog festivala – Zlatnu palmu, predstavlja likove koji se suočavaju sa čudnim ličnim promenama nakon što se u laboratoriji, uzgaja biljka stvorena genetskim inžinjeringom.

„Mali Džo“ je priča o Alis, samohranoj majci posvećenoj uzgajanju biljaka u korporaciji koja se bavi razvojem novih vrsta. U njoj se uzgaja poseban cvet koji je ne samo lep već ima i terapeutsko dejstvo. Naime, ako se drži na idealnoj temperaturi, adekvatno prehranjuje i ako se sa njim redovno razgovara, cvet osobu koj ga poseduje čini srećnom. Protiv pravila kompanije junakinja odnosi jedan ovakav cvet kući kao poklon svom sinu tinejdžeru Džou. Cvet nazivaju Mali Džo. Alis, međutim, ubrzo počinje sumnjati da cvet i nije tako bezopasan kao što njegov nadimak sugeriše.

Ova englesko-austrijsko-nemačku koprodukcija privukla je svetsku kritku ističući sličnosti sa filmom „Kradljivci tela“ :
Hipnotišuće jezivo“ – Los Angeles Times
„Šta ako uzgajate biljku čija je snaga u usrećivanju ljudi, dok su njeni zombirani obožavaoci spremni da ubijaju, kako bi je zaštitili? Razmišljali biste o Malom Džou kao Džesika Hosner“  – Rolling Stone

Francuski film „Jaovo putovanje“ sa Omarom Sijem u glavnoj ulozi koji je prikazan na prošlogodišnjem Festivalu francuskog filma u Beogradu još jedno je ostvarenje Online bioskopa, o gospodinu Talu, poznatom francuskom glumcu koji dolazi u zemlju svojih predaka kako bi promovisao knjigu. Tokom ture po Senegalu susreće se s mladim, samouverenim obožavaocem po imenu Jao, koji je zbog Talovog autograma spreman da pređe i 387 km duž svoje zemlje.

Višestruko nagrađivani italijanski film „Dogman“ reditelja Matea Garonea čiji je protagonista filma Marčelo Fonte proglašen najboljim glumcem 71. Kanskog festivala (2018.), biće prikazan BESPLATNO u ponedeljak, 15. juna.
Film „Dogman“ koji je okarakterisan kao „urbani vestern“ snimljen je prema istinitoj priči o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju. U mračnom Napulju odvija se istinita priča, u kojoj se sučeljavaju pristojnost i nasilje, ljudsko dostojanstvo i organizovani kriminal.

 

Izvor: MCF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *