ПОСЕТА ГРАДОНЧЕЛНИКА МИЛОША ВУЧЕВИЋА МУЗЕЈУ ГРАДА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетиће Музеј града Новог Сада на Петроварадинској тврђави, у четвртак, 3. септембра, у 11 часова. Повод за посету је отварање изложбе „Кретање простора“, академског вајара Ђорђа Лазића Ћапше. 

Изложба „Кретање простора“ постављена је у Атријуму централне зграде Музеја града Новог Сада на Петроварадинској тврђави. Реч је о несвакидашњој амбијенталној поставци која се састоји од уметничких инсталација израђених од природних материјала, са већ препознатљивим ауторским печатом, у виду употребе природних пигмената, апстратних пиктуралних система знакова и геометријских форми. Визуелно и тематски генерисани у једну целину, поменти елементи сугеришу вишедимензионалну комплексност простора.

Концепт изложбе предвиђа да сваки посетиоц појединачно борави у овом специфичном амбијенту, а са циљем личног доживљаја и интерпретације поставке. Први посетиоц изложбе биће Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, који ће својом посетом  симболично означити њено отварање за публику.

Од петка, 4. септембра, изложба „Кретање простора“ биће доступан за публику, уз придржавање мера ради спречавања ширења инфекције Ковид 19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *