ПОМОЋ БЕБАМА ИЗ ТУРСКЕ СТИЖЕ И ИЗ СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Српско народно позориште, кућа која је одувек неговала емпатију и имала слуха за недаће које могу да нас задесе, спремило је помоћ за бебе и децу која су се нашла у немилој ситуацији у Турској, држави која се тренутно бори са последицама страшног земљотреса. Најстарији српски театар обезбедио је донацију у виду потрепштина за бебе.

„Kао народ који је преживео ратове, санкције, избеглиштво, па и рат са короном, најбоље знамо шта су недаће и како је борити се за опстанак. Ситуација која је задесила Турску још један је невидљиви непријатељ са којим се треба изборити те је изузетно важно не остати нем на овакву катастрофу. Солидарност и подршка сада је Турској од изузетне важности, те ћемо се тако и ми укључити у ову борбу”, истакао је управник Српског народног позоришта Александар Станков.

Подсетимо, 2020. године одржан је први међународни онлајн стриминг концерт „Дистанцирани заједно”, чији иницијатор је Опера Српског народног позоришта, уз још Италију, Турску, Kину. Чланови оркестра Опере СНП-а најпре су ТВ спотом подршке италијанском народу из својих домова, одсвирали чувену песму Бела, ћао и послали најгласнију поруку подршке и саосећајности.

Извор: Српско народно позориште

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *