ОТВОРЕНА МЕМОРИЈАЛНА ИЗЛОЖБА ПОРОДИЦЕ СОЛДАТОВИЋ ,,…ОСВРТИ, СЕЋАЊА…“

У изложбеном простору Туристичке организације Града Новог Сада 29. новембра 2022. године у 18.00 часова, отворена је меморијална изложба породице Солдатовић ,,…ОСВРТИ, СЕЋАЊА…“ у част нашег прослављеног вајара Јована Солдатовића.

Место: Туристичка организација Града Новог Сада, Трг слободе 3

Ова изложба је поклон Галерије ,,ATRIA HUMANA“ суграђанима поводом предстојећих празника и 102. годишњице од рођења вајара Јована Солдатовића. Остварена је у сарадњи са Туристичком организацијом Града Новог Сада и Удружењем уметника Петроварадинске тврђаве ,,Ликовни круг“. Радови који су били изложени су део породичне збирке радова из његове уметничке заоставштине, а аутор изложбене поставке је Страхиња Солдатовић.

Академски вајар Јован Солдатовић (1920 – 2005) је већину свог живота посветио Новом Саду и кроз бројна дела, чија је величина запажена не само на нашим просторима него и у иностранству, допринео уметности Новог Сада. Данас грађани и грађанке Новог Сада имају привилегију да свакодневно уживају у лепоти Солдатовићевих дела, као што су Споменик жртвама рације ,,Породица“ на Кеју жртава Рације, ,,Ђура Јакшић“ у Дунавском парку, ,,Борба јелена“ на Петроварадинској тврђави, ,,Разиграни  коњи“ на Новосадском сајму и бројна друга.

Сви заинтересовани за живот и дела вајара Јована Солдатовића, могу да посете меморијалну изложбу подорице Солдатовић у периоду од 29. новембра 2022. године до 15. јануара 2023. године у изложбеном простору Туристичке организације Града Новог Сада од 08.00 до 18.00 часова радним данима, а суботом од 09.00 до 17.00 часова.

Добро дошли! 

Извор: ТВ Арс Медија

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *