ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКИХ РАДОВА „ ФОРМА 24“

У галеријском простору Архива Војводине, у уторак 9.11.2021. отворена је бијенална изложба уметничких радова, чланова Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајна Војводине. После уводног поздрава директора архива др Небојише Кузмановића, присутнима су се обратили и Љиљана Дожић, архивски саветник и историчар, Рајко Р. Каришић, Ненад С. Лазић, председник Управног одбора УПДИВ-а, који је отворио изложбу.

Изложба „ФОРМА 24“  је отворена за посетиоце од 9. до 25. новембра 2021. године у Архиву Војводине, Жарка Васиљевића 2а, Нови Сад, уз поштовање прописаних епидемиолошких здравствених мера Владе Републике Србије.

Радови који су изложени  прегледани су од стране чланова жирија: Снежане Субић, Нине Попов, Рајкa Р. Каришићa (председник жирија), Андреја Тишме и Ђуре Радишића.

Председник жирија Рајко Р. Каришић, саопштио је имена награђених и похваљених, затим је заједно са Ненадом Лазићем уручио Награде и похвале.

Награде на бијеналној изложби „ФОРМА 24“

Награде УПИДИВ-а за укупан допринос и афирмацију примењених уметности и дизајна на тлу АП Војводине припале су:

Немеш Фекете Едит за керамику;

Владимиру Лабат Ровњеву за примењено вајарство и

Зорану Јањетову за стрип.

НАГРАДА ВЕЛИКА ЗЛАТНА ФОРМА 24 припала је Добрили Мартинов из Новог Сада, члану Секције за фото дизајн, за фотографију „Блистање“.

НАГРАДЕ ЗЛАТНЕ ФОРМЕ 24 додељене су Александру Лукићу из Суботице, члану Секције за декоративно сликарство, за композицију кристалног стакла обликованог у пећи и Владимиру  Митровићу из Новог Сада, члану Секције за Теорију ликовне , примењене уметности и дизајна, за монографију посвећену уметнику Зорану Јањетову.

Похвале форма 24 за своје изложене радове на овој изложби добили су следећи чланови УПИДИВ-а: Сава Халугин, примењено вајарство (Суботица), Дарко Милосављевић, фото дизајн (Нови Сад), Смиљана Хаџић, графички дизајн (Нови Сад) и Едит Немеш Фекете, уникатна керамика (Нови Сад).

Овом приликом своје радове је изложило 55 аутора.

Детаљније о изложби „ФОРМА 24“ можете видети на сајту Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајна Војводине:

https://www.upidiv.org.rs/2021/11/bijenalna-izlozba-forma-24/

из каталога

 

Текст: Жељко Савић

Извор: ТВ Арс Медија,фотографије: ТВ Арс Медија и УПИДИВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *