ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СУВЕНИР АЗБУКЕ НОВОГ САДА

Удружење „Ћирилица” Нови Сад у сарадњи са Средњом школом за дизајн „Богдан Шупут” уприличили су свечано отварање изложбе и доделу награда „Сувенир азбуке Новог Сада”. Догађај је одржан у недељу, 26. децембар 2021. године од 18.00 сати у Галерији „Друштва књижевника Војводине” у Улици браће Рибникар бр. 5. Програм је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада.

Ђура Радишић(лево) и Жељко Савић(десно)

Том приликом је о важности ћириличког писама говорио мср Жељко Савић, председник Управног одбора „Ћирилице” подсетивши да ово писмо повезује културу, традицију, обичаје и законодавство, те да ћирилица може бити и те како атрактивна и у јавном простору што доказују радови ових талентованих средњошколаца.

Директор Школе за дизајн ,,Богдан Шупут” Ђура Радишић изразио је задовољство резултатима двомесечног рада талентованих ученика у категоријама текстил, графика и писмо одн. калиграфија. Трочлани жири је донео одлуку о награђеним учесницима, тако да је у категорији текстил прво место освојио Марко Тешановић, друго Сара Драгић а треће Сара Бурсаћ уз захвалност менторима проф. Маји Жижаков и проф. Теодори Тополић.

У категорији ликовна графика прво место освојио је Алексеј Вишњевицки, друго Сара Оџић а треће Марта Поповић уз захвалност ментору проф. Соњи Ардан.

У категорији писмо прво место освојио је ученик Ђорђе Ћоћкало, друго Нађа Благојевић а треће Ања Павловић. Захвалност за труд и учешће припада Дејану Илићу и проф. Александри Тарбук. За дизајн награда заслужан је проф. Синиша Штетин. Домаћин Галерије Друштва књижевника Војводине Мића Илић похвалио је велику креативност ове деце, те позвао школу да чешће излаже у овом простору како би млади добили што више шансе, нарочито у години када ће град Нови Сад и формално бити Европска престоница културе.

Текст: В. Раонић;

Фото: Сунчица Савић, Сузана Страценски;

Извор: ТВ Арс Медија портал;

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *