ОТВОРЕНА ФОТО ИЗЛОЖБА „ПОЗИТИВНА СТРАНА ГРАДА”

Изложба фотографија „Позитивна страна града” свечано је отворена у уторак, 22. новембра 2022. у 18 сати у Културној станици „Барка” у Новом Саду (Ул. Ченејска 54). Прелепо уређена поставка коју је организовао Портал „Градске инфо” може се погледати до 28. новембра 2022. од 10 до 18 сати.

Поред добитника награда и чланова редакције портала, свечаном отварању присуствовао је стручни жири који је донео одлуку и изгласао победничке фотографије: члан Градског већа за културу Далибор Рожић, проф. Сибила Петењи Арбутина, проф. Драган Јабланов, дипл. аудио-визуелни уметник Анкица Мићашевић и директорка портала Огњана Старовић. Догађај је улепшала музика гудачког квартета Lady strings.

Присутне је најпре поздравио заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац. Подсетио је да се полако ближи крај године када Нови Сад носи титулу Европске престонице културе, да је град поносан на учињено у области културе не само у виду улагања у програмски део те титуле, него и у културну инфраструктуру која остаје трајни легат будућим генерацијама да се у бољим условима баве културном делатношћу. Захвалио је свима на учешћу у конкурсу уз уверење да им није било много тешко да ухвате лепу страну нашег града који има богату културу, традицију и архитектонско наслеђе, те да је део тога сада трајно сачуван на овим фотографијама.

Директорка портала „Градске инфо” Огњана Старовић захвалила је учесницима на овом доприносу који свако чини на свој начин, а неко управо кроз фотографију. Тако сви проносе славу Новог Сада без обзира да ли живе у њему или су само драги гости.

На конкурс је пристигло 540 фотографија иако је одзив на сличне конкурсе углавном дупло мањи, те је жири имао и леп и захтеван задатак да изабере 50 најпозитивнијих призора Новог Сада. Награде је уручио члан Градског већа за културу Далибор Рожић. Прва награда телефон „самсунг” припала је Марији Коњик из Новог Сада, друга Дајани Халас из Новог Сада а трећа Горану Јорданском из Лозовика код Велике Плане. Специјална награда портала за допринос аналогној фотографији припала је Теодори Коларов из Новог Сада а награда редакције Марини Станчевић са Ченеја.

Неке од послатих фотографија биће трајно изложене у МЗ „Слана бара” а након затварања изложбе и на порталу „Градске инфо“.

Аутори 50 најбољих изложених фотографија, међу којима су и фотографи који су похађали Школу фотографије Арс академије су:

Александар Милутиновић

Иван Бачић

Анастасија Јовановић

Андрија Остојић

Бранко Утвић

Дејан Валек

Стефан Кнежевић

Александар Стевановић

Јан Вало

Милош Гиздовски

Данијела Радивојевић

Тамара Капетановић

Александар Живаљевић

Игор Билак

Драган Лелеш

Дејан Ковачић

Доротеја Јонов

Драган Лапчевић

Душко Иконов

Филип Тодоровић

Далибор Грабеж

Милош Јовановић

Соња Мијатовић

Настасија Цвјетковић

Драгана Арсеновић

Татјана Лелић

Наташа Ристић

Оливера Шебек

Марко Антонијевић

Александра Козбашић

Ивана Јовановић

Немања Марић

Јелена Радовић

Зоран Гајић Радић

Милана Видовић

Тања Грбић

Дејан Ковачић

Марина Симић

Даница Милојевић

Весна Раонић

Александар Милутиновић

Драгана Бечелић

Филип Илић

Лидија Јевремовић

Горан Јордански

Дајана Халас

Марија Коњик

Теодора Коларов

Марина Станчевић

Текст и фото: В. Раонић

Извор: ТВ Арс медија

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *