ОТВОРЕНА 9. КОНФЕРЕНЦИЈА МЕКСТ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић отворио је данас у Новом Саду конференцију МЕKСТ, која девету годину заредом окупља бројне стручњаке из области туризма, хотелијерства и маркетинга.

Софић је том приликом истакао да је ово један од најзначајних догађаја за младе у Новом Саду када су у питању туризам и нове перспективе у свету маркетинга.

„Kонфереције овог типа су значајне прилике за стицање нових знања, размену искустава и остваривање важних умрежавања између младих, како би они надоградили своје образовање и у своје будуће пословне подухвате имплементирали нове перспективе, које не могу да добију током формалног образовања”, поручио је секретар Софић.

Он је додао да окупљања великог броја младих из земаља региона, а и шире, такође доприносе томе да у блиској будућности имамо још већи број туриста, како у Новом Саду, тако и у читавој Војводини, што се свакако позитивно одражава на целокупан привредни развој наше покрајине.

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић нагласио је да Нови Сад јесте град туризма, нарочито последњих година, и да је задовољство подржати догађај који успева да окупи више од шест стотина учесника из чак 12 земаља.

Kонференција МЕKСТ организује се у сарадњи са Међународном асоцијацијом студената туризма и хотелијерства (IASTH), а последње две године подржана је и од Светске туристичке организације.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *