ОТВОРЕН МУЗЕЈ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се на свечаности поводом обележавања 100 година Ловачког савеза Војводине и том приликом отворио Mузеј Ловачког савеза, исказујући поштовање према свима који су Савез градили и чували читав један век.

„Данас у Музеју ловства пред ловцима и члановима Ловачког савеза који су минулих година и деценија предано радили да би услове за ову важну друштвену, па и привредну област, али и област од значаја за развој туризма знатно унапредили”, изјавио је Мировић и истакао да је ово први музеј ловства код нас који има овакав садржај и облик.

Председник Мировић рекао је да ће Покрајинска влада издвојити ванредна финансијска средства да би се унапредили сви ловачки објекти у оквиру ЈП „Војводинашуме“, као и други потенцијали у овој области где долазе не само домаћи ловци већ и они из иностранства.

„Има још доста простора да реконструкцијом тих објеката повећамо њихов квалитет да би били конкурентни у односу на ловна подручја у земљама око нас. Покрајинска влада повећаће и финансијска средства за све програме из области ловства које ћемо реализовати у наредној години. Додатно ћемо унапредити ову област која ће, верујем, у годинама пред нама бити шанса за развој свих облика економије, посебно туризма. Наравно, ловство је изузетно важно и за биодиверзитет и очување природе“, навео је Мировић.

Председник Ловачког савеза Војводине Жељко Сушец уручио је Мировићу највише признање за ванредни допринос развоју ловства Војводине „Златни рог“ и истакао да је овај музеј резултат преданог рада у протеклих 100 година, и да представља дуг према свим оснивачима и онима који су учествовали у раду и унапређењу ловства у АП Војводини.

Свечаности су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег и други.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *