ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА НАСТУП НА НАЈБОЉЕМ ЕВРОПСКОМ ФЕСТИВАЛУ!

EXIT, zvanično najbolji veliki evropski festival i Studentski kulturni centar Novi Sad, pokreću konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 12. do 15. jula. Prethodne godine na ovaj konkurs prijavilo se preko 450 autora iz celog sveta, a izabrana su 33 najbolja izvođača koja su nastupila na binama Future Shock, Addiko Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, mts Dance Arena i drugim. Ove godine EXIT otvara svoja vrata za najbolje sastave i umetnike iz celog sveta, koji će nastupiti na binama širom Tvrđave, kao što su Future Shock @HEINEKEN Beer Planet Pub, Explosive, Cockta Beats&Bass, Radio As FM powered by Guarana i drugim. Bendovi, didžejevi i kantautori već od danas mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs, a konkurs će trajati do petka, 4. maja, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.

Menadžeri bina koje će ugostiti pobednike konkursa lično su pozvali sve mlade muzičare da se prijave. Milan Rakić, menadžer Explosive bine, rekao je šta se traži za omiljenu ekstremnu scenu: „Nije tajna da volimo gitare, ali bismo voleli da čujemo i sve autore koji mogu da se podiče savremenim zvukom. Za Explosive prednost svakako imaju punk, metal, rock i hardcore sastavi“. Igor Zgro Todorović pozvao je sve sastave koji specifičnim zvukom mogu doprineti autentičnom imidžu Future Shock bine koja će od ove godine biti smeštena u HEINEKEN Beer Planet Pubu: „Želeli bismo da čujemo klasični zvuk, ali i nove muzičke tendencije i sve koji veruju da mogu nečim novim da doprinesu muzičkoj sceni“. Vrlo uspešna nova bina EXIT festivala, Cockta Beats&Bass od ove godine ima novu poziciju, preko puta Explosive-a, a vode je dve uticajne novosadske organizacije. Glavni čovek organizacije Drop Sensei, drum&bass heroja i tvoraca legendarnih Šurenje i SHURIKEN događaja, Branimir Bojanović traži mlade sensejce: „DJ-eve i producente, početnike u Drum & Bass muzici koji žele da pokažu svoje sposobnosti u kreiranju kvalitetne muzike i miksa najenergičnije muzike današnjice“. Predstavnik organizatora sada već kultnih hip-hop žurki CAKE Beats,  Srđan Marjanović, u potrazi je za „Young Guns, DJ-evima i MC-jevima koji plivaju u vodama cutting edge hip hopa/trapa i na najbolji način predstavljaju moderni talas trenutno najuticajneg muzičkog žanra na planeti.“ Za DJ-evima tragaju i ljudi koji stoje ispred bine Radio AS FM powered by Guarana, čiju selekciju će vršiti Goran Špirić Špira: “ Želimo ljude sa setovima punim raznovrsne muzike, veselim, energičnim ritmovima, dobrom energijom, ljude koji se dobro snalaze u više muzičkih pravaca – r’n’b, dance, house, funk, disco, nu disco, jackin’house, funky groove, progressive house i slično.“

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa putem striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2018. godinu.

Selektorski tim pored menadžera bina čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije „Bunt“ Branka Glavonjić, Nikola Jovanović iz SAE Institute Belgrade, suosnivač „Koncerta godine“ i v.d. direktora SKC Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, radijski voditelji Dušan Majkić, Daško Milinović i Alma Kovčić, programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor „Zgro“ Todorović, kao i glavni urednik Hardwired magazina, Marko Ristić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *