ОДРЖАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА САНДРЕ МИТРОВИЋ „КОМЕДИЈА НА ТРИ СПРАТА“ 

Свечана премијера дугоочекиваног филма Сандре Митровић „Kомедија на три спрата“  одржала се  у среду, 19. октобара у 20.30ч у биоскопу Arena Cineplex. Део фантастичне ауторске и глумачке екипе коју чине Слободан Бода Нинковић, Јелисавета Сека Саблић, Драган Гаги Јовановић, Весна Тривалић, Наташа Тапушковић, Павле Менсур, Вања Ненадић, Миодраг Радоњић, Љубомир Бандовић и многи други, прошетали су црвеним тепихом.

Филм „Kомедија на три спрата“ прати комичне и често сулуде авантуре станара једне наизглед обичне стамбене зграде у Београду. Галерија ликова – отуђених и саможивих, али доброћудних душа је супростављена усамљеној згради у којој живе, која као и заједница коју су запустили, почиње убрзано да пропада. Захваљујући лошим цевима и мистериозним подземним водама Београда ситуација кулминира и све их затекне неспремне.

На новинарској конференцији режисер и неки од глумаца дали су своје виђење филма и улога које су глумили.

Сандра Митровић

С.М. Када почнеш да пишеш никада ниси сигуран где ће прича доћи а камоли шта ће се после десити. Кад сам магистрирала и вратила се у Србију, изгубила сам баку за коју сам била јако везана. Хтела сам да пишем о осећају који сам увек имала са њом. О осећају блискости, повезаности, комшија..

Вода има доста велику и визуелну и тематску симболику током целог филма. Вода која долази из подземних вода, она све време надире и све време како паралелне приче ликова теку, та вода прати њихов темпо и када се деси климакс целе ситуације и вода направи хаос. Вода је метафора за њихове проблеме, унутрашње емоције и оно што проживљавају кроз филм.

Надам се да сам послала важну поруку. Волела бих да се људи после овог филма запитају да ли смо довољно пажљиви и блиски према људима који су нама битни у животу.

Павле Менсур и Вања Ненадић

В.Н. Мислим да је филм дошао у правом тренутку и само се надам да ће нас ова поплава која ће се десити свима нама неминовно све нас зближити. Мислим да је усмерење на другог човека тренутно једино што може да нас извуче из овог хаоса.

П.М. Мислим да је јако важно што овакав филм у овом тренутку постоји. У мору ових криминала и свих осталих прича које свакодневно гледамо и пратимо на домаћој сцени, овај филм стварно омогућава људима да се на сат и по времена опусте и уживају.

Слободан Бода Нинковић

С.Н. Не бих рекао да је тужан крај, али нажалост, код нас постоји обичај да ми људе не ценимо довољно док им се не деси нешто лоше. Тек онда схватимо како су они добри.

Највећи изазов у филму биле су свакако сцене у води, али ја сам их некако и прижељкивао пошто волим изазове. Имали смо лепо обезбеђене услове и уживао сам у томе.

Миодраг Радоњић

М.Р. Допала ми се прича и пријатно сам се изненадио када сам први пут погледао филм. Мислим да је филм потребан у овом тренутку када смо сви заједно у некој одсутности емпатија.

Филм  „Комедија на три спрата“ можете погледати у биоскопу Arena Cineplex.

Улазнице су у продаји на благајнама биоскопа.

Текст и фотографије за ТВ Арс Медију припремио Жељко Савић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *