ОДРЖАН СПЕКТАКУЛАРАН КОНЦЕРТ ГРУПЕ ВАН ГОГ У КОМБАНК ДВОРАНИ

Дугонајављивани концерт групе Ван Гог одржан је синоћ 23. марта у београдској Комбанк Дворани у заједничкој организацији Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ-а и Комбанк Дворане.

Како и приличи рок групи каква је Ван Гог, публика је имала прилике да ужива у  маестралним тоновим, музици и спектаклу који су били приређени у препуној сали, док се тражила и карта више.

Акустични концерт “на дрва“ чланови бенда поклонили су публици док званично не почне турнеја “Море без обала“.

На  репертоару су се нашли  хитови групе и све оне песме које публика добро зна и воли, а које дуго нису свиране као што су „Емигрант“, „Клатно“, „Дишем“, „За године твоје“ и многе друге које су за ову прилику одсвиране управо онако како су изворно звучале.

Публика је имала прилику да кроз шармантну комуникацију чланова групе на бини и њихову духовиту интеракцију упозна групу Ван Гог у потпуно другачијем светлу.

Феноменално приређен концерт, који, је иако предвиђен да се слуша уз седење, већ после тактова првих песама дигао публику на ноге и тако је остало  све до последње изведене песме.

Фронтмен групе Звонимир Ђукић Ђуле је овом приликом одсвирао на клавиру како каже „Неке дуго сањане дирке, своје никада записане, а ни уживо изведене ноте“.

Акустични концерт групе Ван Гог  обележили су и опроштајни наступ гитаристе Банета Глувакова, који после дванаест година напушта групу, представљање новог члана који ће пратити Ван Гог већ на предстојећој турнеји, као и изведба нумере „За сузе нема времена“  са најмлађим фаном групе, којем је Ђуле потом поклонио своју прву акустичну гитару.

За крај концерта је поред нумере „ За сузе нема времена“ изведена и песма „ Можда баш сад“ са новог албума “Море без обала“ као најава за предстојећу велику турнеју планирану од јуна месеца.

Три сата препуних емоцијама, квалитетне музике, маестралних хитова и  предивних  тонова свакако ће остати још дуго упамћени и препричавани.

После овог концерта група Ван Гог је наметнула високе стандарде за наступе у оквиру надолазеће турнеје коју сви многобројни фанови групе са нестрпљењем ишчекују.

 

Текст: Тамара Јовановић

Фото: ТВ Арс Медија

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *