ОДРАСТАЊЕ УЗ УМЕТНОСТ – БЕБА У ГАЛЕРИЈИ

Концерти за бебе у Галерији Матице српске у сарадњи са Београдском филхармонијом и Музичком омладином Новог Сада

Галерија Матице српске у сарадњи са Београдском филхармонијом и Музичком омладином Новог Сада, а захваљујући подршци Фондације „Нови Сад 2021” кроз програм Публика у фокусу, у суботу 6. октобра 2018. године приређује први у низу концерта за бебе и њихове родитеље у оквиру пројекта Одрастање уз уметност – Беба у Галерији.

С намером да укаже на значај присуства културе и уметности у одрастању детета у племениту и образовану особу, Галерија Матице српске отворила је своја врата најмлађим посетиоцима и њиховим родитељима, и припремила за њих посебан програм под називом Одрастање уз уметност – Беба у Галерији који подразумева концерте за бебе сваке прве суботе у месецу и бесплатан улаз сваког уторка у Галерију Матице српске.

Први концерт за бебе биће одржан у суботу 6. октобра у два термина, у 11.00 и у 12.30 сати. Оркестар Београдске филхармоније на челу са диригентом Александром Којићем ће извести специјално за бебе узраста до 2 године тридесетоминутну Симфонију успаванки. Тако ће филхармоничари увести бебе у чаробни свет музике кроз најлепше дечје успаванке на свету, аранжиране за оркестар.

Позивају се маме, тате, баке и деке да доведу своје најмлађе у Галерију Матице српске која ће бити претворена у својеврсну уметничку играоницу како би бебе најслободније уживале у музици. Будући да је број места ограничен, молимо да се један родитељ/старатељ који ће бити у пратњи детета пријави на електронску адресу decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs, а потом преузме бесплатну улазницу у Музејској продавници од уторка до петка од 10.00 до 20.00 сати.

Поред концерата за бебе, простор Галерије је захваљујући подршци Војвођанске банке прилагођен потребама мајки са бебама – на располагању су фотеља за дојење, повијалица за бебе, играчке у Дечјој соби као и сувенири за бебе у Музејској продавници. Сваког уторка улаз у Галерију Матице српске је за родитеље са бебама слободан, а најмлађима је омогућено пужење, играње, плакање, смејање и уживање у уметности.

За више информација о програму можете се обратити Мирослави Жарков на телефон 021 4899 017.

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *