ОД 04. ДО 06. СЕПТЕМБРА ФЕСТИВАЛ ХОЛАНДСКОГ ФИЛМА У БИОСКОПУ ПОД ЗВЕЗДАМА

НА РЕПЕРТОАРУ ФИЛМ О СЛАВНОМ СОВЈЕТСКОМ РЕДИТЕЉУ АЈЗЕНШТАЈНУ ПРОСЛАВЉЕНОМ ПО РЕВОЛУЦИОНАРНОМ НЕМОМ ФИЛМУ ИЗ 1925, – ОКЛОПЊАЧА ПОТЕМКИН, КАО И ДВЕ ПОРОДИЧНЕ ДРАМЕ: БОРБЕНА ДЕВОЈКА И БИНТИ

УЛАЗ НА ФЕСТИВАЛ БЕСПЛАТАН!

Иако се отварање врата биоскопских сала ишчекује с нестрпљењем, филмско лето у Drive in биоскопу на Ади се наставља. За филмске сладокусце ове недеље на репертоару ће се наћи праве филмске посластице и то европске продукције. У оквиру Фестивала холандског филма који ће у биоскопу на Ади бити одржан од петка до недеље (од 04.до 06. септембра ) биће приказана три наслова тамошње продукције- биографски филм из 2015 .године о животном путу и личној професионалној борби совјетског редитеља Сергеја Азејнштајна- „Ајзенштајн у Гванахуату“, као и две породичне драме „Борбена девојка“ и „Бинти“.

„Ајзенштајн у Гванахуату“ који ће се на репертоару наћи у недељу 06. септембра у 21х је биографска комедија и драма британског редитеља Петера Гринвеја. Ово је прича о цењеном совјетском филмском ствараоцу Сергеју Ајзенштајну, који се прославио својим револуционарним немим филмом Оклопњача Потемкин из 1925. године због чега је и позван у САД. Филм је наиме описивао побуну морнара на ратном броду, који је био увод у руску револуцију. Ипак, након што је одбачен од Холивуда и злонамерно понижен од конзервативних Американаца, Азејнштајн је 1931. отпутовао у Мексико да би размотрио филм који је приватно финансиран од стране америчких прокумунистичких симпатизера, на челу са америчким писцем Аптоном Синклером. Тако је његово мексичко искуство било пресудно у његовој животној филмској каријери током које је остао упамћен и по политички ангажованим филмовима „Александар Невски“ и „Октобар“. Азејнштајна у филму тумачи фински глумац Елмер Бак.

„Борбена девојка“ филм који ће отворити фестивал у петак 04. септембра је холандска породична драма, са елементима акције. Филм долази од редитеља Јохана Тимерса из 2018. године који прати причу дванаестогодишње и темпераментне Бо, која је талентована кик -боксерка. Њу на путу остварења спортских циљева ометају родитељи који су у процесу развода и имају честе свађе. Пред Бо је тежак задатак да научи да се носи са својим емоцијама и да схвати да у животу не може увек све да контролише. Младу Бо у филму тумачи 17-годишња холандска глумица Аико Бермстербоер, већ позната холандској публици по неколико филмских остварења.

„Бинти“ ће бити приказана на Ади у суботу 05. септембра, а у питању је холандска породична драма из 2019. године редитеља Фредерика Мигома. Филм описује живот истоимене девојчице Бинти ( 12 година ) која иако рођена у Конгу, са својим оцем живи у Белгији од раног детињства. Иако нема легална документа, она жели да живи нормалан живот и сања да постане влогерка као њен узор Татјана. Елиас (11 година ) води свој „спасилачки клуб“ без помоћи оца који се преселио у Бразил након развода од Елиасове мајке Кристине. Када њихов досадни комшија позове Кристину на романтично путовање у Париз, Елиас изнервиран и љут бежи у своју кучу са дрвећем. Када се укрсте животи Бинти и Елијаса настаје интересантан заплет и узбудљива филмска прича. Бинти у драми тумачи млада глумица Бебел Балоји, док Елиаса тумачи Мо Бакер.

Подсетимо, дани резервисани за филм у Дриве ин биоскопу су среда, четвртак, петак, субота и недеља. Резервација карата врши се преко сајта Комбанк Дворане  www.kombankdvorana.rs

ТРЕЈЛЕР ИЗ ФИЛМА АЈЗЕНШТАЈН У ГВАНАХУАТУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *