ОБРАДОВИЋ: СПАСИЋЕМО СРБИЈУ И СРПСКЕ СВЕТИЊЕ – 28. 01. 2022.

Обрадовић: Спасићемо Србију и српске светиње
Данас 28. 01. 2022. је у Пресс центру УНС-а одржана конференција за медије, а повод је уништавање Мирослављевог јеванђеља, највредније српске књиге. На ову тему говорили су Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и председнички кандидат Патриотског блока и Вељко Топаловић – један од приређивача факсимила Мирослављевог јеванђеља.

Саопштење Српског покрета Двери:

Бошко Обрадовић: „Одабрао сам да се данас, првог дана предизборне кампање за председника Србије, поклоним пред овом светом српском књигом и закунем се да ћу се свим срцем борити за Србију. Ова књига дели судбину српског народа од 12. века и преживела је све ратове, страдања, прогоне и забране. Али смо после свега тога данас дошли у ситуацију да је оргинал „Мирослављевог јеванђеља” угрожен од државе која треба да га заштити и чува. Неко за то мора да одговара и истина о овом скандалу више не сме да буде сакривена од очију јавности.

Срамно је ћутање надлежних државних институција, а пре свега Министарства културе, али сам сигуран да ће ова света књига преживети и Српску напредну странку и бити враћена у оригинално стање као што ћемо и Србији након 3. априла вратити слободу. Дајем реч да ћемо сачувати све српске светиње, и ову нашу лепу земљу и све наше добре људе. То је и суштина моје председничке кандидатуре: свим срцем за Србију“.

Вељко Топаловић: „Министарка културе и информисања, Маја Гојковић, поручила је новинарима да не треба да се баве највећим скандалом у историји српске културе – уништавањем Мирослављевог јеванђеља. По њој, тиме треба да се бави комисија стручњака надлежних државних институција, комисија коју ће сама министарка изабрати. Дакле, надлежне институције, које су нанеле неповратна оштећења највреднијој српској књизи, извршиће увиђај злочина који су саме починиле?! Сматрамо да Мирослављево јеванђеље мора под хитно да се премести на безбедно место – у зграду Српске Патријаршије“.

Целу конференцију за медије можете погледати овде:

ИЗВОР: Press centr UNS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *