ИЗЛОЖБА У ДОЦ-У: „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА”

Поводом 27. јануара, Дана светог Саве, у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду (Војводе Путника 1) постављени су одабрани ликовни и литерарни радови са изложбе „Светосавље и наше доба”, као и књиге о светом Сави из фонда Дечјег одељења.

Литерарни, ликовни и калиграфски конкурс „Светосавље и наше доба” расписује се за децу основних и средњих школа у Републици Србији и Републици Српској од 1992. године, а од 2012. и за децу српских школа у расејању. Сваке године, стваралаштво наших најмлађих изнедри богату ризницу литерарних, ликовних и калиграфских радова. Наградни конкурс, изложбу и свечану академију, на којој се додељују признања за најбоље радове, организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља, уз подршку Градске библиотеке у Новом Саду.

Сви заинтересовани изложбу радова с овог конкурса могу погледати до 1. фебруара 2022. године.

 

 Програм у част светог Саве

Програм обележавања Дана светог Саве одржаће се у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду (Војводе Путника 1), у петак, 28. јануара, са почетком у 17 часова. После поздравне речи Александра Јокановића, директора Библиотеке, у име Кола српских сестара Епархије бачке присутнима ће се обратити Светлана Прокић, председница ове организације. У програму ће учествовати рецитатори Јелена Лакетић и Лука Станковић, који ће представити литерарне радове награђене на конкурсу. У музичком делу програма наступиће виолинисткиње Кристина Лакић и Невена Ташин. Поводом отварања изложбе присутнима ће се обратити Љубица Танкосић, директорка Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Програм ће водити Катарина Новаковић, руководитељка Дечјег одељења Градске библиотеке у Новом Саду. Програм ће се одржати уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Програм заједнички реализују: Дечје одељење Градске библиотеке у Новом Саду, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, Коло српских сестара Епархије бачке Нови Сад и Удружење војвођанских учитеља.

 

Извор и илустарција:  Градска библиотека у Новом Саду

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *