ОБОРЕНИ СВИ РЕКОРДИ – НАСТУП СЛОБОДАНА ТРКУЉЕ У КИНИ ПОГЛЕДАН ВИШЕ ОД 11 МИЛИЈАРДИ ПУТА

Слободан Тркуља у најгледанијем шоу у историји телевизије

Слободан Тркуља, који већ годинама ужива велику популарност у Кини, овај пут је оборио све рекорде наступом у оквиру најгледанијег шоуа на планети, на гали Пролећног Фестивала кинеске телевизије ЦЦТВ. Шоу је уживо и путем интернета погледан преко 11 милијарди пута! Представио је Србију песмом “Тамо Далеко” у пратњи кинеске и светске пијанистичке звезде, славног Ланг Ланга. У програму састављеном од највећих кинеских звезда, попут филмског мегастара Џекија Чена и бројних уметника, Слободан Тркуља је наступио у ударном термину пред поноћ и тиме ушао у историју као најгледанији српски уметник! ЦЦТВ, највећа телевизијска станица на свету, чији је новогодишњи гала шоу држао Гинисов рекорд по гледаности, 21. јануара је оборила све светске рекорде гледаности током емитовања гале Пролећног Фестивала и поставила нов рекорд од невероватних 11 милијарди прегледа! 

“Неизмерно сам захвалан на директном позиву ЦЦТВ-а, највеће ТВ станице на свету, да учествујем у њиховом новогодишњем програму! Њихов позив је доказ велике љубави и поштовања према мом раду и према нашој култури и традицији. Од првог концерта који смо имали у Кини са Балканополисом, сањао сам да једног дана на најгледанијем програму у Кини представим Србију. Сан ми се остварио и то у ноћи када је најгледанија тв емисија на свету оборила свој Гинисов рекорд. Захвалан сам Богу што сам добио прилику да будем део овог спектакла. Ово је историјски успех и за мене као уметника и за нашу Србију. Шаљем велику захвалност екипи телевизије ЦЦТВ јер годинама извештава и прати моју каријеру, од првог концерта са Балканополисом у Кини до Кинеског фестивала светла, званичне прославе кинеске Нове године у Србији, који на моју иницијативу већ пету годину заредом организујем уз “Балканополис центар за модерну традицију”.

Поред Србије коју је представљао Слободан Тркуља, учествовали су и уметници из земаља Појас и Пут иницијативе као што су Аргентина, Грчка, Индонезија, Нови Зеланд, Танзанија, Казахстан, Египат и Пакистан. 

Ана Илић, виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам која предводи тим националне платформе Србија ствара изјавила је: “Изузетно смо поносни на овај огроман успех нашег познатог уметника и креативног амбасадора који већ годинама успешно и темељно гради своју каријеру како у земљи тако и широм света. Након веома запаженог наступа на фестивалу у Дубаију у оквиру светске изложбе и велике турнеје у Холандији, наступ на најгледанијем шоу програму на свету је невероватан успех и сјајан почетак још једне креативне године како за Слободана и Балканополис, тако и за нашу музичку инидстрију и њену промоцију у свету на којој у оквиру платформе Србија ствара пуно радимо.”

Линк ка видеу са гала Пролећног фестивала на телевизији ЦЦТВ: 

Извор: ТВ Арс Медија

Фото: Марко Цветковић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *