НОВОСАДСКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ЈУЖНИ ВЕТАР“

У Новом Саду је 25.октобра, пред бројном публиком која је сатима чекала пролазак глумачке екипе црвеним тепихом, одржана премијера филма “Јужни ветар“. Милош Биковић, Миодраг Радоњић и Драган Бјелогрлић, играју главне улоге у овом крими-трилеру, а ово је уједно био и последњи филм у коме је једну од главних улога имао и преминули Небојша Глоговац. Филм, који је изазвао велику пажњу српске јавности, прати Петра Мараша, момка који је своју страст и таленат према аутомобилима и брзој вожњи скупо платио јер је „предуго возио ивицом  пута“.  Млади Милош Биковић побрао је све симпатије публике, нарочито женског дела, не само у Србији него и у Русији, где већ дуже борави снимајући филмове у руској продукцији. Њему ће за допринос руској кинематографији бити додељена руска државна награда, Пушкинова медаља, а уручиће је лично председник Руске Федерације Владимир Путин, 4. новембра у Кремљу.

Фотографија са премијера филма “Јужни ветар“ у Новом Саду.

„Кад се један овакав филм ради у Холивуду,онда се затвори пола града и потроши неколико десетина хиљада долара на слупане аутомобиле. Ми наравно овде нисмо имали такав луксуз, нисмо могли да експериментишемо. Ја сам неке ствари за које нисам био сигуран да ћу урадити како треба ипак препустио каскадерима.  Било је неколико сцена које су заиста захтевале мало бржу вожњу, али тако бисте свакако возили уколико би вам се журило кући“.- кроз осмех је рекао Биковић. Рекао је да му је била велика част и задовољство што је глумио са Небојшом Глоговцем, чијој се глумачкој и људској величини бескрајно диви.

Већ је свима јако добро познато колико су заправо скромни буџети намењени домаћој кинематографији и  да је у Србији филмска уметност, а наравно не само она, права уметност преживљавања и довитљивости продуцента, режисера и целе глумачке екипе.

„Имали смо само пет недеља да снимимо филм и некако смо успели да то све на екрану изгледа и богато и скупо, али заправо било нам је јако тешко.“- рекао је редитељ филма  Милош Аврамовић.

Иако баш ни главни глумац ни редитељ нису хтели нешто више о томе да откривају, у плану је и снимање серије која би на мале екране могла стићи у току следеће године.

Текст: Јелена Допуђ

Фотографије: Милица Илић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.