НОВОСАДСКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „АФТЕРПАРТИ“

Други дугометражни филм редитеља Луке Бурсаћа, имао је 8. априла своју премијеру пред новосадском публиком. Комедија-драма са београдског асфалта посебно је привукла пажњу тинејџерске популације која је била и најбројнија публика.

Улоге у овом филму имали  су: Раде Ћосић, Никола Шурбановић, Јана Милосављевић, Слободан Бештић, Лидија Вукићевић и Драган Јовановић.

Премијера филма ,,Афтерпарти''

У познатом београдском клубу „ЛИНЕ“ живи се ноћни живот о ком причају сви који су икад били у Београду. Марко – Маре, бармен, Тијана – Тића, гардероберка и Стефан – Кинез, обезбеђење, су најбољи пријатељи који раде заједно у ,,Лајну“. Они су сведоци најразличитијих догађаја из ноћног живота тј. клабинга који је постао начин њиховог живота. Али Маре има друге амбиције – да постане глумац. Када пронађе кастинг за једну од познатих серија на интернет одлучује да оде и покуша да промени живот.

Раде Ћосић који игра Марета, главну мушку улогу, уједно је био и продуцент овог филма.

Афтерпарти је први пут приказан јавности на овогодишњем ФЕСТ-у.

–Какви су ваши утисци са ,,ФЕСТ-а“ и како је по вашем мишљењу публика прихватила овај филм?

„У сржи овог филма стоји једна истина о једној генерацији, садашњој генерацији младих људи, тинејџера. Овај филм је пре свега едукативног карактера. Ово ипак није слика и прилика Србије, већ само једне младе генерације. Сцене у филму нису за децу испод 16 година, иако сам ја могао да приметим да су у публици деца која су негде пети разред основне школе. Оно што се мени догађало са 25, 26 година, сада се дешава деци узраста у основној школи и мислим да је то некако сублимат свега тога. Да овај филм говори о њима, о нама и да показује чињеницу да смо изгубили много и да идемо ка томе да изгубимо све“- рекао је продуцент.

Премијера филма ,,Афтерпарти''

– Која је у суштини нека главна порука овог филма?

„ Ми смо у овом филму приступили на такав начин да прикажемо главног глумца као антихероја. Што би значило да он носи негативне карактерне особине, али не само он, него сви ликови који су заступљени у овом филму. Цела поента је да Маре, главни јунак, доживи своју негативну афирмацију код публике и да им покаже управо какви не би требали да буду. Маре ће једног дана бити лош ћале од 40. година који својој деци неће умети да пренесе љубав, као и сви ти људи којима је смисао живота журке и развратно понашање. Цео филм је једна велика критика. Американци нам стално нуде  модел „carpe diem“, живи за тренутак и за један дан, који је апсолутно погрешан.“- додао је Раде Ћосић, главни глумац и продуцент.

 

Текст: Јелена Допуђ

Фото: Жељко Савић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *