НОВИ ПОЗИВ ЗА УМЕТНИКЕ: РЕЗИДЕНЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ У ПЛОВДИВУ

Нова шанса за уметнике да путују, инспиришу се и реализују своје идеје је уметнички резиденцијални програм у Пловдиву, овогодишњој Европској престоници културе.
Током трајања резиденције, у периоду од августа до октобра, одабрани уметник боравиће месец дана у бугарском граду Пловдиву, где ће имати задатак да осмисли једно или више уметничких дела која ће бити креирана и представљена у оквиру програма Пловдив 2019 – Европска престоница културе. Да би се уметници пријавили потребно је да се баве неким од наведених облика уметности: визуелна уметност, дигитални медији, архитектура, извођачка уметност, уметност у јавном простору, дизајн…
Који су још услови за пријављивање на резиденцијални програм у Пловдиву можете пронаћи на линку: http://novisad2021.rs/plovdiv2019/

Пријаве се шаљу на мејл адресу plantsair@ns2021.rs као и сва додатна питања, најкасније до 16. августа 2019. у поноћ.

Резиденцијални програм у Пловдиву реализује се у оквиру „Plants air“ програма, иза ког стоји „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а у сарадњи са организацијом „ADATA AiR“ из Пловдива.
Организација „ADATA AiR“ има уметнички резиденцијални програм који се спроводи у Пловдиву – Европској престоници културе за 2019, сличан програму „Plants air“. Програм има за циљ да омогући простор за креативну размену и прилику за уметнике да путују, стварају инспирисани другим просторима и културама и размењују искуства са уметницима из других Европских престоница културе.

 

 

 

Извор: НОВИ САД 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *