НАКОН БОРБЕ, САДА ЈЕ ОНА ПОДРШКА ДРУГИМА: ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МАРИЈЕ ВРЕБАЛОВ У КС СВИЛАРА

У оквиру редовних програма, Културна станица Свилара угостиће Новосађанку Марију Вребалов Ђорђевић која је, након опоравка од саобраћајне незгоде, недавно објавила своју прву књигу, аутобиографију „Светлост таме”.

Промоција књиге „Светлост таме”, настале на основу личних бележака које је записивала након несреће, одржаће се 27. октобра у Културној станици Свилара са почетком у 18 часова.

Ауторка Марија Вребалов Ђорђевић пре 22 године доживела је тешку саобраћајну незгоду и две клиничке смрти, услед чега је, упркос захтевним операцијама и дугом периоду опоравка, остала са трајним телесним инвалидитетом. Данас, она ради као саветница за приступачност, али и консултанткиња за дизајн и feng shui. Своја осећања је од малена бележила у дневник, а лично суочавање са болом и другим животним ударцима који су за несрећом уследили објављивала је на друштвеним мрежама и несебично делила своју интиму с другима, како би у свему пронашла зрно утехе, али и пружила наду онима којима је живот донео сличан сценарио.

„Свесна сам од првог постављеног текста да је свака исписана реч велика одговорност. Знала сам да је мени током свих година од несреће недостајало баш то, да знам да постоји неко ко зна како се осећам. Осетила бих сваки пут да је добро што сам се оголила, што пишем своју истину”, рекла је Марија Вребалов Ђорђевић.

Културна станица Свилара део је мреже културних станица у Новом Саду, које обухватају ревитализоване и нове културне просторе широм града и у његовој околини, настале у оквиру пројекта Европске престонице културе.

Детаљан програм Европске престонице културе можете пронаћи на сајту novisad2022.rs.

Детаљан програм културних станица можете пронаћи на сајту kulturnestanice.rs.

Извор: Press NS2022

Фото: В. Величковић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *