НАЈПОЗНАТИЈИ GIPSY JAZZ SWING САСТАВ ,,ROSENBERG TRIO“ НАСТУПИЋЕ 13. МАРТА У КОМБАНК АРЕНИ!

Након два распродата Сава центра 2006. и 2008. године, најпознатији Gipsy Jazz – Swing састав Rosenberg Trio из Холандије, наступиће и на јубиларном  Guitar Art Фестивалу 13. марта 2019. у Комбанк дворани.
Rosenberg Trio један је од најимпресивнијих јаzz бендова данашњице, а свакако и најбољи када је у питању „Gipsy jazz“. Они већ три деценије наступају широм света, од „North Sea Jazz“ фестивала до њујоршког Карнеги хола.

Виртуозни Штокело Росенберг предводи трио који је основао са браћом Нони (контрабас) и Нуше (ритам гитара). Штокело Росенберг сматра се једним од најбољих гитариста свих времена, а многи данас тврде да је достигао и свог узора, легендарног Ђанга Рајнхарта. Штокелова непогрешива, изузетно мелодична свирка данас се универзално сматра једним од најбриљантнијих облика свирања гитаре. Добитник је престижне награде Златна гитара коју му је доделио „Guitarist Magazine“.

– Ако желиш да научиш и разумеш gipsy jazz, почни са Ђангом, најбољим гитаристом икада, рекао је Штокело Росенберг.
Он је почео да свира гитару са 10 година, што је веома ретко у таквој музичкој породици. Тада је почео да слуша Ђанга и научио је је баш сва његова сола, опонашао га је до последњег детаља и убрзо је могао је да одсвира баш све.

Rosenbereg Trio поседује истовремено велику јасноћу, снагу и прецизност. Можда је то разлог зашто их је маестро Стефан Грапели одмах позвао када је први пут видео и чуо ову виртуозну тројку. Заједно су касније снимали за cd Караван.
Rosenberg Trio данас иза себе има 26 студијских и концертних албума, међу којима се посебно издваја “Djangologists” cd којим су музичари обележили 100 годишњицу рођења Ђанга. Поред репертоара легендарног Ђанга, трио изводи и своја дела међу којима је најпопуларнији гитарски стандард, нумера „For Sephora“ коју је компоновао Штокело Росенберг.

Улазнице за велики концерт Rosenberg Tria се продају на благајни Комбанк дворане и у продајним мрежама  Tickets.rs ex Eventim.rs, по ценама већ од 2200 динара. Све информације и резервације могу се добити позивом на број 011 401 6002; 064 1379707 или путем мејла на office@gaf.rs.

 

Извор: Guitar Art фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *