КРАЉ ШПАНСКОГ ФЛАМЕНКА ВИСЕНТЕ АМИГО 12. МАРТА У БЕОГРАДУ!

Најбољи светски фламенко гитариста Висенте Амиго одржаће концерт 12. марта у Комбанк дворани у оквиру јубиларног 20. по реду Guitar Art Арт Фестивала.
Улазнице за велики концерт Висенте Амига се продају на благајни Комбанк дворане и у продајним мрежама  Tickets.rs ex Eventim.rs, по цени од 2.200 до 3.400, док је у продаји и ограничен број ВИП улазница по цени од 4.800 динара.

У својој каријери Амиго је више пута посећивао Београд, а претходна два концерта била су распродата. Након тачно десет година Висенте Амиго враћа се у Београд, а наступаће 12. марта 2019. у Комбанк дворани у оквиру 20. Guitar Art Фестивала и то ће бити прилика да публика премијерно чује нумер са актуелног албума ,,Memoria de los sentidos””. Албум на коме се Амиго вратио својим традционалним коренима фламенка и на коме је окупио врхунске фламенко уметнике као што су Потито, Ел Пеле, Мигел Поведа, Педро ел Гранаино и Нина Пастори. На албуму је Висенте одао велику почаст свом учитељу и пријатељу Пако де Лусији нумером Реквијем.

Висенте Амиго се данас сматра најбољим светским фламенко гитаристом и аутентичним наследником великог Пака де Лусије, којег и сам истиче као свој највећи узор.

Амиго је досад објавио осам студијских албума и учествовао на великом броју издања, а поред супериорне технике, издваја га савременост у музичком изразу, помоћу које успешно прелази жанровске границе чиме је стекао углед међу широким аудиторијумом. Осим веома успешних албума „Ciudad de las Ideas“ и „Un Momento en el Sonido“, публика памти Амига и са веома популарних компилација „Flamenco Chill“.

Сарађивао је са угледним именима као што су Алехандро Санз, Калед или Мигел Босе, а са Стингом је снимио и велики хит „Send Your Love“. Досад је наступао са највећим савременицима на гитари као што су Пако де Лусија, Ал ди Меола, Џон Меклафин, па чак и са рок именима као што су Џо Сатриани, Стив Ваи, Кит Ричардс и Боб Дилан.

Међу бројним другим, Амиго је освојио и „Греми“ награду за најбољи фламенко албум у 2001. години, а престижни магазин „Guitar Player“ исте године га је прогласио за најбољег светског фламенко гитаристу. Висенте Амиго данас представља једног од најтиражнијих гитариста света, а његови концерти и реакције публике су по правилу експлозивни.

Прошли концерти у Београду 2005. и 2009. године, Амиго је такође одржао у оквиру Guitar Art Фестивала, а наступао је пред распродатим салама, када је публика имала прилику да упозна овог великог мајстора фламенко гитаре.

Видео
Виценте Амиго – Рома:

Извор: Guitar Art фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *