NAGRAĐENA JAKA ALKOHOLNA PIĆA, LIKERI I VOĆNA VINA

              Pure Fruit, Beograd je novi šampion 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Velikim šampionskom peharom kompanija je nagrađena za najviši kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija i likera.

              Dva su dobitnika Srebrnog šampionskog pehara – Destilerija Đurađ, Ravno Selo za širok asortiman ocenjenih voćnih rakija i vrlo kvalitetnih likera, a istim priznanjem se nagrađuju  Patrijaršijska dobra, Beograd za standardno visok kvalitet širokog asortimana jakih alkoholnih pića i vina.

              Komisija koja je radila tri dana, od 5. do 7. aprila, donela je odluku da dodeli pet Pehara Novosadskog sajma. Za visok kvalitet ocenjenog asortimana voćnih i specijalnih rakija, kao i vina nagrađena je crnogorska Vinarija Dabović, Nudo, Nikšić, za prikazan kvalitet ocenjenog asortimana jakih alkoholnih pića isto priznanje poneli su Brka i Šumar, Požarevac. Pehar Novosadskog sajma su osvojili i Podrum Milošević, Žabari – za prikazan kvalitet ocenjenog asortimana voćnih rakija, slovenački Bio – Sad, Lenart v Slovenskih Goricah – za vrlo visok kvalitet ocenjenih jakih alkoholnih pića i likera i subotički Simex Original – za kvalitet ocenjenih voćnih rakija, jakog alkoholnog pića i likera.

              Vrednovano je 205 uzoraka jakih alkoholnih pića, likera i voćnih vina koje je prijavilo osamdeset četvoro učesnika. Pored vrhunskih šampionskih priznanja dodeljene su i brojne povelje, plakete, titule šampiona kvaliteta grupe proizvoda… Sva priznanja biće uručena tokom 89. međunarodnom poljoprivrednog sajma koji će biti održan od 21. do 27. maja.

         Dana 29. 4. 2022.godine je na Novosadskom sajmu organizovano ocenjivanje kvaliteta mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Pred Komisijom se našlo oko 80 uzoraka koje je prijavio 21 učesnik. Uzorci su stigli iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

              Poljoprivredni sajam će biti održan od 21. do 27. maja, sa Republikom Mađarskom kao Zemljom partnerom, koja je 2010. bila i prva Zemlja partner ove priredbe. Generalni sponzor je Globos osiguranje, Banka partner – Banka Poštanska štedionica, Zlatni sponzor je Al Dahra. O velikom interesovanju za najveću priredbu Novosadskog sajma svedoče prijave brojnih izlagača iz Srbije i inostranstva, kao i najavljene kolektivne posete. Nastupe su do sada potvrdili izlagači iz Srbije i još 17 zemalja.

IZVOR: NOVOSADSKI SAJAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *