НАГРАДЕ ЗА ДОМАЋИ ФИЛМ „АЈВАР“

Филм „АЈВАР“ редитељке Ане Марие Росси освојио је најпрестижније награде на овогодишњим Филмским сусретима у Нишу, фестивалу глумачких остварења домаћег играног филма који је ове године организован по 54. пут!

Жири у саставу Нела Михаиловић (председница жирија), Горан Радаковић и Тамара Алексић, доделио је следеће награде:

– награду ЦАРИЦА ТЕОДОРА за најбољу главну женску улогу глумици Наташи Нинковић за улогу Виде, која је „снажно и емотивно одиграла бол, тескобу и рањивост једне усамљене жене“, образложио је жири;
– награду ЦАР КОНСТАНТИН за најбољу главну мушку улогу глумцу Сергеју Трифуновићу за улогу Банета, који је „сведено и раскошно дочарао сву рањивост и усамљеност човека који се безуспешно бори за љубав“, истакао је жири;
– награду за најбољу женску епизодну улогу Весни Чипчић за улогу Снеже, Видине мајке;
– Наташа Нинковић проглашена је и за најбољу глумицу Фестивала по гласовима публике.

Пројекција филма „АЈВАР“ у оквиру Филмских сусрета у Нишу одржана је у среду 28. августа, на препуној Летњој позорници Нишке тврђаве. Публика није крила одушевљење овим остварењем, па је протагонисте који су им се на крају вечери поклонили, испратила громогласним овацијама.

СИНОПСИС: Вида (Наташа Нинковић) и Бане (Сергеј Трифуновић) су брачни пар који већ дуже време живи у Стокхолму. Имају успешне каријере, довољно новца за пристојан живот и пса, али немају децу. Вида сумња да Бане у Београду има љубавницу, али о томе ћути. Долазе за празнике у Србију, где се у познатом окружењу одвија уиграна кореографија која се много пута поновила у њиховим гастарбајтерским животима. Овог Ускрса се тај зид ћутања руши.

Филм „АЈВАР“, продукцијиске филмске куће „Биберцхе“, у режији Ане Марие Росси, а по сценарију који потписују редитељка и Маја Тодоровић, у наше биоскопе стиже у дистрибуцији Тарамоунт филма.

Главне улоге у филму тумаче Наташа Нинковић и Сергеј Трифуновић, Весна Чипчић, Миодраг Крстовић, Павле Пекић, Гордан Кичић, Игор Боројевић, Александра Јанковић, Ивана Шћепановић, Паулина Манов, Бранка Петрић, Срђан Милетић, Мирко Влаховић и други.

Директорка фотографије је Маја Радошевић, сценографкиња је Мина Лазаревић, костимографкиња је Ксенија Терзовић, а монтажер је Матеја Рацков.
Филм је српско црногорска копродукција, продуцент филма је Николина Вучетић Зечевић из филмске куће Биберцхе из Београда, копродуцент је Иван Ђуровић из филмске куће Артикулација из Подгорице. Филм је подржан је од стране Филмског центра Србије, Министарства културе Републике Србије као и Министарства културе Републике Црне Горе.

Трејлер: https://youtu.be/SwmwUUYYHow

 

 

 

 

 

 

Извор и фото.: ТАРАМОУНТ ФИЛМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *