equalizer for windows 10 download microsoft powerpoint professional plus 2016 product key free what is microsoft project 2016 professional free autodesk maya 2017 student version free plants vs zombies game for pc windows 7 ms17-010 for windows 2012 r2 standard free honestech tvr 2.5 free for windows 10
Налазите се овде
Почетна > Друштво > УРУЧЕНА НАГРАДА „МИРОСЛАВ ЧАНГАЛОВИЋ“ ЗА 2021. ГОДИНУ

УРУЧЕНА НАГРАДА „МИРОСЛАВ ЧАНГАЛОВИЋ“ ЗА 2021. ГОДИНУ

По завршетку конкурса за доделу Награде „Мирослав Чангаловић“, а који је послат свим академијама уметности, односно Факултету музичкe уметности, у Србији и Републици Српској, као и на основу предлога професора музике, односно соло певања, Одбор за награде је размотрио све пристигле пријаве и предлоге и донео следећу

Одлуку да се Награда „Мирослав Чангаловић“ за 2021. годину додели следећим младим оперским певачима:

Луки Јозићу

Милану Обрадовићу

и

Киш Тамашу

Образложење:

Лука Јозић (рођен 1993. године, у Новом Саду), студент Факултета музичких уметности у Београду, у класи професора Николе Мијаиловића, на одсеку за соло певање.
Усавршавао се на бројним мајсторским курсевима у Србији и иностранству (Метрополитен опера у Њујорку – Martin Lloyd; Elisabeth Rowe, Joan Dornemann, Matthew Polenzani, Fabio Armiliato, Sumi Jo; Државна опера у Бечу – Marco Camastra). Похађао је оперски студио националног театра у Бугарској, тумачећи улогу у опери Дон Ђовани, као стипендиста (2019), после тога добија награду за изразит ниво интерпретације; летњу школу за усавршавање оперских уметника „Ivai“, у Њујорку;  летњу школу „ICAV“ у Монтреалу, у Канади. Током студија певао у операма: Севиљски берберин Народног позоришта у Београду; у опери Кармен, под покровитељством „Rossi festa“ и „Bell’Opere“ и друге.  Поред солистичких улога и концертних активности у најистакнутијим салама у Србији, остварује се и у бројним хорским улогама: Опера Театра Мадленијанум, Српско народно позориште и у продукцији Operosa Opera Festivala. За време школовања, остварио је бројне награде на републичким и међународним такмичењима.

Милан Обрадовић (рођен 1997. године у Панчеву). После завршене музичке школе у Панчеву, наставио је музичко образовање 2012. године на одсеку са соло певање у класи професорке Татјане Стојиљковић. Сада је студент III године Факултета музичких уметности у Београду, у класи професора Николе Мијаиловића, на одсеку за соло певање. Добитник је низа значајних награда: на такмичењу „Concursul International De Canto Voci De Primavera“ у Темишвару: Прва награда 2014; прва награда и лауреат 2015. и Друга награда 2016. године; Прва награда на такмичењу „Вера Ковач Виткаи“ у Новом Саду, 2017. године; исте године добија и прву награду на Републичком такмичењу ученика музичких школа Србије; 2018. добија Другу награду на такмичењу „Лазар Јовановић“ у Београду; 2019. је лауерат првог степена на такмичењу соло певања у склопу „Фестивала словенске музике“ у Москви. У јуну 2019. дебитује у опери Коштана, Петра Коњовића, после чега су уследиле улоге у операма Андре Шеније, Манон Леско, Дон Ђовани, Тако чине све и Чаробна фрула.

Киш Тамаш (рођен 1999. године, у Кикинди), после Средње музичке школе „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину, завршио је и Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду, вокално-инструментални одсек, смер соло певање, у класи професорице Марте Балаж. Од 2018. године је студент Академије уметности у Новом Саду, Музички департман, Катедра за музикологију и етномузикологију. Учесник је 7. Међународног такмичења соло певача „Вера Ковач Виткаи“, у Новом Саду, 2020. године – мушки лауреат; 6. Међународног такмичења „Фестивал словенске музике“, у Београду, 2020. године – Гран при; 18. Смотре музичких талената Србије, у Београду 2020. године – мушки лауреат; 25. Републичког такмичења камерне музике, дувача, клавира и соло певача, у Београду, 2021. године – Прва награда и 26. Међународног такмичења „Петар Коњовић“ у Београду, 2021. године – Друга награда.

 

Извор: Српско народно позориште

Оставите одговор

Top