На Клиници за инфективне болести КЦВ од корона вируса се лечи седам пацијената

Нови Сад, 21. март 2020. – Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изразио је данас, у име Покрајинске владе, саучешће породици 59-огодишњег пацијента из Кикинде који је, од инфекције корона вирусом, преминуо на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ).

На конференцији за новинаре, одржаној у просторијама Покрајинске владе, Гојковић је рекао да је, током претходне ноћи,  на Клинику за инфективне болести КЦВ примљен и један страни држављанин који који је у стабилном општем стању.

„Поред њега, на тој клиници се тренутно налази још шест пацијената од којих су два у тешком општем стању и налазе се на респираторима, док је опште стање преостала четири пацијента задовољавајуће“, додао је он.

Према Гојковићевима речима, на територији АП Војводине се прати и више стотина контакaта,  постоје разрађени сценарији за све ситуације, а све здравствене установе опремљене су потребном  медицинском опремом.

„Од почетка епидемије, ми се руководимо искључиво струком. Република Србија има јако добру епидемилошку службу и ми спроводимо њихове савете и препоруке. Ово је прва фаза епидемије и циљ нам је да  је развучемо, како бисмо имали што мање проблема у здравственим установама и сачували наш здравствени систем јер је то пресудно“, додао је покрајински секретар за здравство.

Он је подсетио да данас у Србију стиже медицинска опремаиз из Народне Републике Кине која ће бити дистрибуирана здравственим и другим установама којима је неопходна , укључујући и установе на територији Војводине.

„Ми слушамо и искуства из Кине и апелујемо на све да одговорним понашањем допринесу да нам се не догоди  сценарио какав се десио у другим земљама, да остану код куће и да стрикно поштују све препоруке Владе Републике Србије“, нагласио секретар Гојковић.

Извор: АП Војводина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *