jre windows 10 64 bit download sony sound forge pro 11.0 build 234 serial number free nero 2016 platinum leviatan top free microsoft office visio professional 2007 pt-br + serial free windows 10 pro activation key 2017 free driver epson l110 windows 10 64 bit windows 8.1 pro 32 bit product key list free autodesk maya 2013 free full version free
Налазите се овде
Почетна > Друштво > На Клиници за инфективне болести КЦВ од корона вируса се лечи седам пацијената

На Клиници за инфективне болести КЦВ од корона вируса се лечи седам пацијената

Нови Сад, 21. март 2020. – Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изразио је данас, у име Покрајинске владе, саучешће породици 59-огодишњег пацијента из Кикинде који је, од инфекције корона вирусом, преминуо на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ).

На конференцији за новинаре, одржаној у просторијама Покрајинске владе, Гојковић је рекао да је, током претходне ноћи,  на Клинику за инфективне болести КЦВ примљен и један страни држављанин који који је у стабилном општем стању.

„Поред њега, на тој клиници се тренутно налази још шест пацијената од којих су два у тешком општем стању и налазе се на респираторима, док је опште стање преостала четири пацијента задовољавајуће“, додао је он.

Према Гојковићевима речима, на територији АП Војводине се прати и више стотина контакaта,  постоје разрађени сценарији за све ситуације, а све здравствене установе опремљене су потребном  медицинском опремом.

„Од почетка епидемије, ми се руководимо искључиво струком. Република Србија има јако добру епидемилошку службу и ми спроводимо њихове савете и препоруке. Ово је прва фаза епидемије и циљ нам је да  је развучемо, како бисмо имали што мање проблема у здравственим установама и сачували наш здравствени систем јер је то пресудно“, додао је покрајински секретар за здравство.

Он је подсетио да данас у Србију стиже медицинска опремаиз из Народне Републике Кине која ће бити дистрибуирана здравственим и другим установама којима је неопходна , укључујући и установе на територији Војводине.

„Ми слушамо и искуства из Кине и апелујемо на све да одговорним понашањем допринесу да нам се не догоди  сценарио какав се десио у другим земљама, да остану код куће и да стрикно поштују све препоруке Владе Републике Србије“, нагласио секретар Гојковић.

Извор: АП Војводина

Оставите одговор

Top