МЈУЗИКЛ ,,КО СЕ БОЈИ ИСАДОРЕ ДАНКАН“ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

Мјузикл Viva Dance академије

КО СЕ БОЈИ ИСАДОРЕ ДАНКАН

13. јануар 2019. у 17.00 и 19.00 сати

Поводом Дочека 7527. Галерија Матице српске и Viva Dance Academy организују у недељу 13. јануара 2019. године у два термина 17.00 и 19.00 сати мјузикл КО СЕ БОЈИ ИСАДОРЕ ДАНКАН – плесну представу инспирисану аутобиографском књигом Исадоре Данкан My Life у режији редитељке Гее Гојак.

Мјузикл КО СЕ БОЈИ ИСАДОРЕ ДАНКАН прилагођен је свим старосним добима и поред значајне уметничке вредности коју пружа, евидентна је и његова улога у популаризацији културе живљења кроз призму велике уметнице као што је била Исадора Данкан.У мјузиклу гледаоце очекује право уживање, јер ће уз прелепе костиме и атрактивне кореографије имати прилике да на сцени виде више од 40 младих плесача студија Viva Dance Academy, али и њихове специјне госте плесаче и певаче из Новог Сада. Најитересантнији гости свакако ће бити студенти АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ који су припремили глумачке и певачке сцене под палицом професорице Агате Виткаи и професорице Дијане Козарски.

Гавна улога Исадоре Данкан поверена је балерини УНИ ДУРАКОВИЋ која важи за једну од најтрофејнијих и најуспешнијих младих плесача у Србији. Споредне улоге поверене су веома искусним плесачима АНЂЕЛИ ЈОКОВИЋ која игра П. Е. Сингера (другог Исадориног мужа), КРИСТИАН БУДИНЧЕВИЋ који игра Е. Г. Крега (Исадориног првог мужа) као и младој ЛЕНИ РАДОЊИЋ и СРНИ МАТКОВИЋ које играју Исадору Данкан у раној младости. Једну од значајнијих улога у мјузиклу, лик Јесењина одиграће студент глуме Академије уметности у Новом Саду, РОЛАНД ЛАСЛО.

Сценарио и режија су поверене младој успешној глумици и редитељки из Хрватске Геи Гојак, која је својевремено мастерирала глуму на Академији уметности у Новом Саду. Улоге је остварила у многобројним представама, на филму и телевизији (Хрватска, Србија). До сада је режирала неколико представа у земљи и иностранству, и осмислила пројекте социјалне едикације кроз позориште. Након што је својим глумачким и редитељским вештинама допринела прошлогодишњем стварању мјузикла Моцарт, одлучили смо наставити сарадњу и на новом мјузиклу.

Кореографију у мјузиклу КО СЕ БОЈИ ИСАДОРЕ ДАНКАН потписује поново Гордана Орешчанин која је иначе и потпредседница светске плесне организације од 2012. године и добитница је свих највиших међународних признања у модерном плесу као спорту и као уметности. Такође на мјузиклу ради и кореограф Александар Бошков који је припремио кореографске чинове са најстаријим плесачима у овој представи.

Укупно 94 костима само за ову представу направила је наша Новосађанка костимографкиња Кристина Бабић, док је за солисте врло захтевне костиме радила врло популарна костимографкиња, иначе и некадашња балерина Viva Dance-а Наташа Вранешевић.

Viva Dance студио је плесни клуб који свих 25 година постојања важи за најтрофејнији плесни клуб у држави чији рад је далеко познат и ван граница Србије. Овај студио је до сада у свим светским плесним организацијама освојио најпрестижније награде у модерном плесу као спорту, али и међународне награде за позоришна стваралаштва.

Представа у 17.00 сати намењена је деци, а у 19.00 сати одраслима. Улаз је бесплатан!

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *