МИРОВИЋ У РУСИЈИ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ,,БЕСМРТНИ ПУК“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас на митингу у Архангелску у Русији, поводом обележавања 74. годишњице победе у Другом светском рату, под називом „У име мира – не заборавимо рат!“.

Честитајући годишњицу победе над фашизмом, Мировић је подсетио на ту велику победу, највећу у историји човечанства, која је плаћена огромном ценом – животима десетина милиона најбољих и најхрабријих широм наше планете.

„Много је битака у којима су се, у крвавој завршници највећег сукоба у историји човечанства, заједно борили припадници Црвене армије и херојски ослободилачки покрети Србије, и зато, данас, 74 године касније с поносм славимо заједно овај велики дан. Уздигнуте главе, можемо да станемо пред цео свет и кажемо – наша два народа заједно са другим херојским народима и њиховим армијама, су спречила да зло завлада овом планетом“, казао је председник Мировић.

Он је подсетио да исте овакве колоне данас марширају и у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и у другим градовима Србије, славећи слободу.

Делегација Покрајинске владе учествовала је у свечаној шетњи „Бесмртни пук“, након чега је положила цвеће на споменик Победе у Другом светском рату и Вечни пламен.

Манифестација је први пут организована у Русији 2011. године, када је улицама Томска марширало 5.000 људи носећи слике предака страдалих у Отаџбинском рату. Данас се манифестација одржава у више од 1.200 градова у око 40 земаља – укључујући и Немачку, САД и Кину, уз учешће 12 милиона људи.

 

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *