МИРОВИЋ: ПОДРЖАЋЕМО ГРАД НОВИ САД И НАРЕДНЕ ГОДИНЕ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА У ОБЛАСТИ САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас радове на реконструкцији Футошког пута, који се изводе у оквиру Пројекта повећања безбедности саобраћаја у Новом Саду, за шта је Покрајинска влада издвојила 800 милиона динара.

„Нови Сад је увек био и увек ће остати међу најважнијим приоритетима када је реч о раду покрајинске администрације. Ово је највећи град, који највише доприноси покрајинском буџету и ми морамо да помогнемо градској власти да реализује важне послове на корист свих грађана. Покрајинска влада је након ребаланса буџета у септембру издвојила ова средства и помогла реализацију овог важног посла. Овако велике и обимне радове нисмо имали у Новом Саду – више од 30 улица ће бити реконструисано, што се није радило више деценија“, изјавио је председник Мировић и истакао да је заједнички план Покрајине и Града реконструкција Булевара ослобођења наредне године.

Покрајинска влада је, према речима председника Мировића, издвојила знатна средства и за друге пројекте широм Војводине – радови су завршени и у Суботици на великом броју саобраћајница, у Сенти, у Житишту, завршавају се радови и на делу Гребенског пута.

„Ово је веома важан посао зато што ћемо имати много квалитетнији и уређенији систем саобраћаја. Нови Сад очекују и бројне нове велике инвестиције. Покрајинска влада ће у стопостотном износу финансирати изградњу нове школе „Милош Црњански“ на Сателиту, у току је јавна набавка за реконструкцију Студија М и за изградњу Музеја 2021 на месту старе зграде радија“, изјавио је председник Мировић и додао да је у току и јавна набавка за реконструкцију Kаменице 1.

Према речима градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, план је да реконструкција Футошког пута буде завршена до краја месеца.

„Заједно са Покрајинском владом, издвојили смо укупно 2,2 милијарде динара за путну привреду, што је највећи буџет у историји Новог Сада“, изјавио је градоначелник Ђурић и истакао захвалност Покрајини јер је омогућила развој ове области.

Обиласку радова присуствовао је и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *