HALA 2: MARKO LUIS U NOVEMBRU, GOBLINI, KRANKŠVESTER U DECEMBRU

Na samom početku decembra, Halom 2 Novosadskog sajma odzvanjaće pank, rok, hip hop, elektro zvuk jer u Novi Sad, grad koji ove godine nosi prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, dolaze velika muzička imena.

Već 3. decembra u Hali 2 od 21 sat nastupiće poznati pank rok bend Goblini koji su ove godine obeležili 30 godina postojanja. Novosađani i Novosađanke imaće jedinstvenu priliku da prisustvuju audio-vizuelnom spektaklu koji je ovaj sastav pripremio za ovu priliku. Na samom izmaku godine, publika će imati priliku da sluša velike rokenrol hitove uvek autentičnih i atraktivnih Goblina.

Nedelju dana kasnije, 10. decembra publika će slušati poznati hip-hop duo iz Osijeka – Krankšvester. Članovi sastava Krankšveser su 3ki Stil (Davor Miletić) i Sett (Hrvoje Marjanović) na muzičkoj sceni kao duo su više od deset godina. Zbog svojih satiričnih, ironičnih, duhovitih tekstova i jedinsvenog izraza su brzo postali miljenici čitavog regiona. Gaber, Ćerka, Slava, Pošalji Sliku, Šta ti znaš o meni su samo neke od pesama koje su postale regionalni hitovi i koje će novosadska publika imati priliku da čuje u Hali 2 Novosadskog sajma, mestu prepoznatljivom po odličnim koncertima velikih imena.

U oktobru fuzija žanrova

Za nešto više od deset dana, 18. novembra publika u Hali 2 uživaće u sjajnom koncertu Marka Luisa. Muzičar koji svoj žanr opisuje kao kombinaciju soula i popa sa elementima etno kulture, i koji spaja tradicionalno i moderno, zasigurno će napraviti odličnu atmosferu. Marko je 2015. izdao svoj prvi solistički album pod nazivom „Shine on me”, koji je na engleskom jeziku. Od tada se posvećuje solo karijeri na kojoj i danas vredno radi. Nakon toga u aprilu 2017. godine izdaje svoj drugi album pod nazivom „Beskraj”. Zatim je 2019. godine usledio treći album – „Euridika“. Najaktuelniji album Marko je izdao 2020. godine pod nazivom „Sloboda“. Pored autorskih albuma Marko Louis je učestvovao u mnogobrojnim, zajedničkim muzičkim projektima i bio je gost u različitim eminentnim muzičkim sastavima.

Dan kasnije, 19. novembra nastupiće beogradski rep duo Bigru i Paja Kratak. Prvi put u javnosti su se pojavili 2013. godine sa singlom „Tamanica” i zadobili prve obožavatelje, zahvaljujući šaljivom i originalnom rep zvuku. Nedugo zatim su objavili i svoj prvi album „Nije Peka Indijanac” koji je posvećen njihovim tragično nastradalim prijateljima, među kojima je i član njihove prvobitne rep grupe, Petar Djušić Peka, po kome album i nosi ime. Dvojac je ubrzo postao popularan među poštovaocima izvornog rep zvuka i usledili su prvi nastupi zahvaljujući podršci grupe „Prti Bee Gee”. Drugi album „Rep kaki volem” objavljen je 2018. i na albumu su se našli neki od njihovih najvećih hitova „Hud ceo je gengsta”, „Stragl Evridejo”, „Brigidi Bauns”, „Ćabrala”, dok je treći – „Šta ima braćo gde ste?!” po mišljenjima mnogih hip-hop kritičara, jedan od najvećih bengera koji su se dogodili srpskoj rep sceni.

Ulaznice, svi zainteresovani, mogu pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima kao i putem njihovog sajta.

Izvor: Hala 2 Novosadskog sajma

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *