МИРОВИЋ И МОЛИНА О ЈАЧАЊУ СРПСКО-ШПАНСКИХ ЕКОНОМСКИХ ВЕЗА

Нови Сад, 3. фебруар – Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Шпаније у Републици Србији Раулом Бартоломеом Молином о унапређењу економских односа Србије и Шпаније, повезивањем АП Војводине са шпанским регијама.

Мировић и Молина су констатовали да су билатерални односи Србије и Краљевине Шпаније добри и у сталном успону, те да је у обостраном интересу интензивније економско повезивање.

„Србија и Шпанија су пријатељске земље, са дипломатским односима дужим од једног века. Та веза је важна у контексту актуелних тема, као што је територијална целовитост двеју држава, али и подршка коју Шпанија континуирано пружа Србији на путу евроинтеграција“, казао је Мировић.

Саговорници су сагласни да за даљи развој економских односа и привредне размене треба учинити заједничке напоре на промоцији привредних, туристичких и културних потенцијала обеју земаља.

Могућност сарадње са шпанским партнерима препозната је у областима пољопривреде и прехрамбене индустрије, посебно у винарству, али и у повезивању високообразовних и научно-стручних институција.

Амбасадор Молина је нагласио да је у фокусу његовог мандата јачање привредне сарадње са Србијом. Он је додао да ће српска привредна комора и наше компаније током ове године имати прилику да се боље представе у Шпанији. Овом приликом позвао је и представнике из Војводине да шпанским инвеститорима презентују привредне и туристичке потенцијале.

 

Извор: Аутономна Покрајина Војводина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *