МИРОВИЋ И МИНИСТАР У ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ ЂУРОВИЋ О УНАПРЕЂЕЊУ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ

„Србија и Црна Гора имају велике могућности да унапређују сарадњу у свим областима, а посета министра Ђуровића јесте чин у том правцу и Покрајинска влада ће давати томе допринос и у будућности“, изјавио је председник Игор Мировић након састанка са министром економског развоја и туризма у Влади Црне Горе Гораном Ђуровићем.

Председник Мировић истакао је да је најважнија тема данашњег сусрета била сарадња у областима трговине и привреде, те да су договорени наредни кораци у циљу њеног интензивирања.

„Црна Гора је увек била у првих 10 земаља по обиму извоза пољопривредних производа из Војводине и наша дужност и обавеза је да то одржимо и подстакнемо“, навео је Мировић.

Подсетивши на то да је Црна Гора ове године земља партнер на новосадском Сајму туризма, председник је оценио да је то корак у подстицању активности на пољу представљања потенцијала и нових садржаја АП Војводине и Србије у Црној Гори, али и Црне Горе у нашој земљи.

„Подршка црногорској националној мањини, као и Србима у Црној Гори, изузетно је значајна уколико желимо пун обим односа“, истакао је Мировић и најавио наставак те подршке у Војводини реализацијом пројеката, пре свега у области културе.

Министар Ђуровић рекао је да се данас у Покрајинској влади разговарало о конкретним темама и сарадњи, у првом реду економској.

„Верујем да ће наше привреде сарађивати као и до сада и да ће Покрајинска влада дати допринос томе. Црна Гора је заинтересована за унапређење сарадње у области туризма, а разговарали смо и о заједничким наступима на трећим тржиштима“, навео је Ђуровић.

Министар је изразио захвалност Покрајинској влади на подршци црногорској националној мањини у Војводини.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и генерална конзулка Црне Горе у Србији Невенка Ћировић.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *