МИЛОШЕВИЋ ПОСЕТИО СТУДЕНТЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НА ОПОРАВКУ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ „БАЊА КАЊИЖА“

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас студенте са инвалидитетом, који су на опоравку у Специјалној болници за рехабилитацију „Бања Кањижа“ у оквиру програма „Едукативно-бањски дани за студенте са инвалидитетом Универзитета у Новом Саду“, који је организовао Универзитет у Новом Саду уз финансијску подршку ресорног секретаријата.

Планиран је боравак десет студената са делимично или потпуно отежаним ходом и ослабљеном моториком, уз присуство личних пратилаца, у периоду од 1. до 10. августа.

„Један од лепших догађаја сваког лета је посета бањи у Кањижи која је важан партнер у реализацији овог програма рекреативних, али и едукативних активности за студенте са инвалидитетом. Потребно је похвалити не само наше домаћине, директорицу Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Кањижа“ и све запослене у колективу, Универзитет у Новом Саду у чијој организацији је пројекат спроведен,  већ пре свега студенте који овде бораве, као и њихове родитеље. То су млади људи који су увелико помогли себи, они студирају и спремни су за једну активнију улогу у друштву – не само да заврше факултет, него да већ сутра раде и помогну другима“, рекао је проф. др Милошевић.

Секретар је истакао да ови млади људи иду храбро кроз живот, носећи са собом огромну енергију да буду препознати као, пре свега, тимски играчи.

„Они су спремни да преузму ту одговорност и зато смо овде да подржимо њихову гласност и спремност да се то перципира, не само на образовном, него и на радном, професионаном нивоу“, нагласио је секретар Милошевић.

Десетодневни боравак студената биће обогаћен садржајним културно-уметничким програмом, а такође су предвиђена и едукативна предавања на следеће теме: „Мобилност студената са инвалидитетом у оквиру програма Еразмус+“, „Методологија олакшаног учења енглеског језика“, „Дигитализација и прилагођавање литературе, као подршка студентима и могуће занимање у будућности“ и „Систем подршке студентима из недовољно заступљених група Универзитета у Новом Саду“.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *