ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2021. – ПУТОПИСНА ПРИЧА „СКРИВЕНЕ ТАЈНЕ ХОЛАНДСКИХ И БЕЛГИЈСКИХ МУЗЕЈА“

ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2021.

Путописна прича Скривене тајне холандских и белгијских музеја

четвртак 5. августу 21.00 сат, заједнички врт ГМС и СЗПБ

Јубиларна десета манифестација Лето на Тргу галерија, у организацији три музејске установе са Трга галерија и ове године ће угостити Новосађане у вртовима својих здања, као и на самом Тргу, пружајући им културни и забавни програм током летњих месеци. Као и претходних година Галерија Матице српске, Спомен-збирка Павла Бељанског и Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића, бесплатним програмима на отвореном приредиће сваког четвртка у 21.00 сат суграђанима занимљиве садржаје из области историје уметности, филма, путописа и музике.

У четвртак, 5. августа у заједничком врту Галерије Матице српске и Спомен-збирке Павла Бељанског у 21.00 сат биће одржана путописна прича Скривене тајне холандских и белгијских музеја. Аутор телевизијског серијала „Без аранжмана“, новинар и публициста Блажо Поповић, повешће нас на сентиментално путовање кроз историју, представљајући занимљивости из живота истакнутих имена холандског и фламанског сликарства. Имаћете прилику да чујете приповест о необичном Винсенту Ван Гогу, мистеријама Врта уживања Хијеронимуса Боша, епској судбини најчешће краденог дела на свету Ван Ајковог Гентског олтара као и друге тајанствене приче из света уметности овог дела Европе.

 

Реализацију манифестације Лето на Тргу галерија 2021. омогућили су Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Управа за културу Града Новог Сада.

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *