КУСТОСКО ТУМАЧЕЊЕ ИЗЛОЖБЕ ,,МЛАДИ БИРАЈУ“

У петак, 8. фебруара 2019. године у 18.00 сати у Галерији Матице српске, Трг галерија 1, биће приређено кустоско тумачење изложбе Млади бирају.

Средњошколци који су осмислили ову изложбу наћи ће се у улози младих кустоса и представиће публици концепт и изложена уметничка дела. Млади су кроз изложбу Млади бирају из своје перспективе приказали три теме које су сматрали важнима за њих и њихове вршњаке: Времеплов друштва, Почетак краја и А ко сам ја? На вођењу ће посетиоци имати прилику да сазнају нешто више о самом процесу реализације изложбе и сарадње кустоса са средњошколцома, како су се млади упознавали са музејским послом, који су им били критеријуми за одабир уметничких дела и због чега су се определили за ове теме. Такође, млади ће говорити о томе како они перципирају и тумаче српску ликовну уметност која се чува у Галерији Матице српске.
Поред кустоског тумачења, публика ће моћи да се опроба и у различитим активностима у ОПЕНС зони која је постављена на самом крају изложбе.

Изложба Млади бирају је завршна фаза пројекта Мала школа музеологије кроз који се преко двадесет средњошколаца из Новог Сада упознало са различитим областима музејског рада. Галерија Матице српске је овим пројектом и изложбом желела да подстакне младе људе и омогући им да самостално искажу своје идеје и ставове, дају другачији поглед на српску уметност и трудом дођу до резултата – изложбе којом ће се
поносити.

За све додатне информације можете се обратити Јелени Огњановић на 069 1103 051 и 021 4899 018 или Мирослави Жарков на 060 3933 422 и 021 4899 014.

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.