КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ ГРАДА – У ЦЕНТРУ ГРАДА, ГДЕ ПРИРОДА ВЛАДА

 

3.април 2021. године од 11.00 до 12.30 сати

У Дунавском парку Града Новог Сада

 

Дошло нам је пролеће! Дани су све дужи, сунце нас греје својим златним зрацима, а биљке почињу да зелене и обасипају нас цветним мирисима пупољака. Право је време за дружење у природи и управо због тога априлски циклус креативних радионица Зелене оазе Града посвећујемо природним лепотама у Граду – парковима. Малишани ће на радионицама сазнати како су уметници, инспирисани природом у Новом Саду, стварали своја уметничка дела и откриће где се све уметничко благо у тим зеленим оазама крије.

 

Први сусрет у месецу у суботу, 3. априла, биће другачији од свих досадашњих сусрета јер се нећемо дружити у Галерији Матице српске већ, заједно са родитељима и децом, у својеврсној галерији на отвореном, Дунавском парку. Некадашња мочвара коју је плавио рукавац Дунава, данас је један од најлепших паркова и најпознатији природни симбол Новог Сада. Осим природних лепота, у Дунавском парку се крију и многа уметничка дела која ће деца откривати преузимајући улоге правих малих истраживача. На крају дружења, које ће трајати 45 минута, добиће уметнички домаћи задатак.

Заинтересовани родитељи могу довести своју децу у Дунавски парк у 11.00 сати код фонтане Ђорђа Јовановића „Девојка са рогом изобиља“, познатијом као „Дунавска нимфа“, одакле ћемо кренути у „зелену“ уметничку авантуру. Потребно је да ваше присуство на радионици пријавите путем линка: https://forms.gle/5vKxpWgfT4xLrwVQ9.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *