КОНКУРС ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе у излагачкој сезони 2020. године.
Конкурс је отворен oд 20. јула до 20. септембра 2019. године.

Савет галерије даје предност уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује. Савет галерије у саставу: сликар Мика Ловре, сликар и историчар уметности Јелена Хинић, кустос и историчар уметности Зорица Атић, жирираће пристигле пријаве.

Пријаве могу поднети академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године. Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:
– податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон)
– идејну концепцију (до 2000 карактера)
– фотографије/јпг радова (мин. 5 фотографија)
– податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
– професионалну биографију
– предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Такав распоред идеалан је за мање и средње формате, ситну пластику, те су излагачи замољени да концепт изложбе прилагоде наведеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.
Пријаве за конкурс са потребном документацијом треба послати најкасније до 20. септембра 2019. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми. Конкурсне пријаве слати на е-маил адресу: centargrocka@gmail.com
Уколико уметници нису у могућности да документацију пошаљу електронским путем, могу послати пријаву (са назнаком “За конкурс”) поштом на адресу:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка.

Напомена: Конкурсни материјал се не враћа. Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане. Уметник је у обавези да рад по избору остави легату Центра за културу Гроцка.
Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени крајем новембра 2019. године на сајту Центра за културу Гроцка.

Контакт за додатне информације:
Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, 011 850 23 21,
Зорица Атић, 064 64 73 750,
e-mail: centargrocka@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Извор: ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *