КОНЦЕРТ „ЗОРАН ПЕВА АРСЕНА“ 20. НОВЕМБРА У КОМБАНК ДВОРАНИ

ПРЕДИН И МАТИЈА ДЕДИЋ ЗАЈЕДНО НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Ове јесени Комбанк Дворана биће богатија за још један концерт великана. Словеначки певач и текстописац Зоран Предин представиће се пред београдском публиком концертом „Зоран пева Арсена“ који ће бити одржан 20. новембра у Комбанк Дворани. Уз њега ће на Великој сцени заблистати и славни пијаниста Матија Дедић.

Предин ће Београд посетити у склопу регионалне турнеје, након изласка 40 студијског издања „Зоран пева Арсена“ у години у којој истовременон слави 40 година своје успешне каријере. Након промоције новог албума и нове књиге „Главом кроз зид“, као и гала концерта у концертној дворани Ватрослава Лисинског, Предин ће са Дедићем наступити и пред београдском публиком.

Зоран Предин је у протекле четири деценије сарађивао са бројним музичарима и опробао се у разним правцима, писао музику за позоришне представе и филмове и наступао по целом свету. Како каже уочи своје турнеје : „Најбоље тек долази.“

За албум „Зоран пева Арсена“, Предин је као Арсенов пријатељ, колега и сродна поетска душа из његовог шароликог опуса одабрао 12 песама од којих су две већ представљене као синглови: „Кућа поред мора“ и „Памтим само сретне дане“. Ово изванредно дело настало је у сарадњи са Дамиром Кукурузовићем и пратећим бендом „Ђанго Груп“, док се као посебан гост придружио и Арсенов син, Матија Дедић.

Стручна јавност албум оцењује као спој јединствених, врхунских интерпретација Дедићевих класика, које „уз унесене посебне емоције, наглашавају стара, али додају и нека нова значења. Словенски кантаутор који је с преминулим Дедићем делио судбину „песниковог братића“, смисао за хумор и кантауторску коб у албум је уткао све оно што га је повезивало и ближило Арсену“.

Новиснске критике албум описују на следећи начин : „Угођај џипси свинга, кантрија и староградског звука у акустичним изведбама пре свега привлачи укусом стварног живота у ком Арсенове песме поново добијају животна, природна и изворна значења, која су многи заборавили слушајући их као евергрин“.

Улазнице су у продаји од уторка 16. априла.

 

Извор: Комбанк Дворана

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *