КОНЦЕРТ „СУСРЕТИ“ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

Концерт СУСРЕТИ

Тијана Козарчић, харфа и Радица Ђедовић, флаута

Субота, 8. април у 18.00 сати

Галерија Матице српске, Трг галерија 1, Нови Сад

У суботу, 8. априла у 18.00 сати у Галерији Матице српске одржаће се концерт Сусрети Тијане Козарчић, харфа и Радице Ђедовић, флаута. Извешће се композиције Соната за флауту и харфу италијанског композитора Нина Роте, Келтска свита Италијана Роберта Ди Марина, Алге француског композитора Бернарда Андреса и Историја танга аргентинског композитора Астора Пијацоле.

Тијана Козарчић је рођена у Новом Саду, а тренутно живи и ради у Мелбурну у Аустралији. Основне и мастер студије харфе завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи професорке Љиљане Несторовске, а у фебруару 2016. године је наставила своје професионално усавршавање на мастер студијама на Квинслендском конзерваторијуму Грифит универзитета у Бризбејну, Аустралија. Предаје у неколико школа у Мелбурну, одржава концерте како као солиста тако и у склопу камерних састава, а редовно сарађује са професионалним оркестрима у Мелбурну.

Радица Ђедовић је своје основно музичко образовање започела у Ваљеву, у класи професорке Ирене Благојевић. Основне и мастер студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи Лауре Леваи Аксин и у Београду на одсеку за камерну музику у класи професора Игора Лазића. Мастер студије на музичком Конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту уписује 2017. године. Била је члан Војвођанског симфонијског оркестра и радила је као сарадник у настави за флауту на Академији уметности у Новом Саду.

Улаз на концерт је бесплатан.

Извор: Галерија Матице српске

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *