NOVI SAD GA JE ČEKAO PUNIH 40 GODINA – koncert IVE POGORELIĆA 10.oktobra!

Za preko četiri decenije raskošne pijanističke karijere, ostvario je autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih kultnih događaja.

Legendarni pijanista Ivo Pogorelić nastupiće 10. oktobra uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom maestra Srboljuba Dinića, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20.00 časova.

Za novosadsku publiku sviraće Koncert za klavir i orkestar br. 2 Frederika Šopena. Orkestar će još izvesti Uvertiru za operu Čarobni strelac K. M. fon Vebera i Simfoniju br. 4 (“Italijanska”) F. Mendelsona.

Nakon što je izazvao veliko interesovanje na Šopenovom pijanističkom takmičenju 1980. godine, zahvaljujući svom inovativnom tumačenju muzičkih dela i zadivljujućoj izvođačkoj tehnici, Ivo Pogorelić već naredne, 1981. godine počinje intezivnu seriju koncerata u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Japanu. Nastupao je sa svim vodećim orkestrima današnjice poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije i mnogih drugih.

I nakon četrdeset godina, Ivo Pogorelić, istim intenzitetom nastupa i oduševljava publiku širom sveta. Njegova koncertna aktivnost u tekućoj sezoni uključuje nastupe u Evropi i Severnoj Americi i programe u potpunosti posvećene delima Frederika Šopena.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice.

Cene ulaznica: 6000 dinara (PARTER) i 5000 dinara (BALKON).

 

Produkcija događaja: Vojvođanski simfonijski orkestar i Muzička omladina Novog Sada

***

Za prisustvo koncertu neophodno je nošenje zaštitne maske, kao i jedna od navedenih potvrda:

-o potpunoj vakcinaciji;

– o preležanoj bolesti Kovid-19; *datum preležane bolesti ne sme biti stariji od šest meseci;

– o negativnom PCR testu na Kovid-19 ne starijoj od 72 sata;

– o negativnom brzom antigenskom testu.

Svi protokoli se sprovode u cilju daljeg nesmetanog rada kulturnih ustanova.

Hvala na razumevanju!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *