,,KING OF STRINGS THE YOUNGSTERS“ ПРЕМИЈЕРНО НАСТУПА 14. МАРТА У БЕОГРАДУ

Нови пројекат Guitar Art Фестивала “Kings of Strings The Youngsters” премијерно наступа 14. марта у Београду

Нова фестивалска продукција и пројекат “Kings of Strings The Youngsters” овог пута окупља младе таленте и велике виртуозе. Први заједнички наступ три потпуно различита уметника спаја огромна посвећеност гитари и спремност да граде заједнички звук, то су Мозес Росенберга из чувене Росенберг породице са својим џез „manouche“ стилом, Јоргос Јоргопулос грчки виртуоз на бузукију и свестрани fingerstyle српски гитариста Бојан Ивановски.


Гитаристи потичу из веома различитих музичких и географских подручја, од Грчке до Холандије, од бузукија до ромског џеза, спајање тако разнородних наслеђа представља прави изазов за музичаре. Гитарска група “Kings of Strings The Youngsters” први концерт одржаће пред београдском публиком 14. марта у Комбанк дворани.

Улазнице за велики концерт Kings of Strings The Youngsters” се продају на благајни Комбанк дворане и у продајним мрежама tickets.rs ex Eventim.rs, по ценама већ од 900 динара. Све информације и резервације могу се добити позивом на број 011 401 6002; 064 1379707 или путем мејла на office@gaf.rs.

Мозес Розенберг је рођен у познатој породици Розенберг, као млађи брат Сточела. Почео је да свира гитару са 6 година. Његови учитељи били су његов отац Мимер, брат Сточело и ујак Васо Грунхолц. Васо је био оснивач холандског Синти џез стила па је Мозес научио од самог извора ову новонасталу светску музичку традицију. Са седам година већ је свирао са Розенберг Триом на холандској телевизији. Након тога, инспирисали су га многи познати уметници, као што су фламенко легенда Пако де Лусија (Paco de Lucia) којег је упознао 1996. године.

Јоргос Јоргопулос рођен је у Атини 1983. године, а прве часове музике похађа у Каламати где се сели са својом породицом са осам година. Био је члан многих бендова. Студирао је на Катедри за традиционалну музику у Арти, Грчка. Наступао је као солиста у оквиру познатих оркестара и на великим фестивалима широм света. Између осталих земаља и градова, наступао је у Хрватској, Цириху, Берну, Франкфурту, Скопљу, Гетебургу, Шведској, Шангају, Аустрији, Кипру, Енглеској итд. Такође, бележи наступе је са најпознатијим грчким певачима, а последњих година улаже у своју солистичку каријеру.

Бојан Ивановски је fingesttyle гитариста, композитор, препознатљив по свом стилу свирања прстима, перкусивним елементима на гитари као и енергичним наступима. Своје музичко образовање започео у Музичкој школи „Јосип Славенски” у Београду где је у класи проф. Ненада Кондића завршио и средњу школу. Положио је пријемни испит на „Royal College of Music“ у Лондону и на ФМУ у Београду. Дипломирао је на ФМУ у класи проф. Вере Огризовић а наставио је специјализацију у Италији на „Francisco Tarrega“ академији у класи проф. Паола Пергорара. До сада је учествовао на бројним такмичењима у земљи и иностранству и то веома успешно. Освојио је преко 20 првих награда. Као музичару најзначајнија му је награда лауреата на међународном такмичењу за све музичке инструменте „ITHAKA 2007” Љубљана, у конкуренцији преко 100 кандидата са свих инструменталних одсека. У протеклих 10 година професионално ради као студијски музичар где свирањем и проучавањем различитих стилова на електричној гитари добија инспирацију да направи пројекат A Whole New World  где на својим наступима спаја класични, џез и рок стил свирања гитаре.

Извор: Guitar Art фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *