КАРМИЊО, КРАЉИЦА ФАДО МУЗИКЕ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПО ПРВИ ПУТ У БЕОГРАДУ 15. МАРТА

Тренутно највећа фадо звезда Кармињо одржаће свој први концерт пред београдском публиком 15. марта у Комбанк дворани. Португалска певачица наступиће у оквиру овогодишњег, 20. по реду Guitar Art Фестивала. Улазнице су у продаји на благајни Комбанк дворане и у продајним мрежама Tickets.rs ex Eventim.rs, по цени од 2200 до 3800 динара, док је у продаји и ограничен број ВИП улазница по цени од 4.800 динара.
Називају је је „новом краљицом фадо музике”, као и тренутно најтраженијом „world-music“ звездом која бележи велики успон. На београдском концерту наступа са својим бендом Флавио Кардосо (гитара), Луис Гереиро (португалска гитара), Тиаго Маја (бас) и Педро Хералдес ((Pedal Steel guitar), где ће извести поред популарних нумера и песме са свог актуелног петог албума “Мариа”, који је по речима критике најличнији до сада.

Кармињо је велики глас фада и једна од португалских уметница са највећим међународним успехом икада!

“Фадо”, њен први албум, објављен је 2009. године и постао је један од најистакнутијих албума године и деценије. Достигао је платинасто издање – завидан резултат за дебитанта – и отворио срца Португала њеном гласу, а врата света њеном таленту: 2011. британски часопис “Songlines” проглашава “Фадо” за најбољи албум, наступа у главним европским престоницама, на Womex-u у Копенхагену 2011. године и у седишту Париза UNESCO-а, у оквиру кандидатуре Фада за листу светске нематеријалне баштине.

Те исте године сарађује са Паблом Албораном у “Perdoname” и постаје први португалски уметник који је постигао хит број 1 у Шпанији. Њен други албум “ALMA” из 2012. године био је најпродаванији у Португалу и достигао истакнуте позиције у неколико међународних топ листа. Након наступа у главним дворанама Европе и света, у земљама као што су Финска, Шведска, Перу, Чиле, Аргентина, Колумбија, Кина, Индија, Летонија, САД, Немачка, Велика Британија, Јужна Кореја, Пољска, Француска, Аустрија, Данска, између осталих, наступа и у Бразилу где остварује сан снимањем са музичарима Милтоном Насиментом, Шиком Буаркеом и Наном Кајми, што доводи до новог издања “ALMA” са три нове нумере. Кармињо тако почиње да осваја Бразил, уз концерте распродате у Рио де Жанеиру и широм земље.

До 2013. године, Кармињо се позиционирала као једна од највећих међународних португалских уметница, представивиши свој глас на четири стране света, док је истовремено награђена у Португалу са Златним Глобусом и наградом  Carlos Paredes, постигавши са своја два албума двоструки платинасти бренд.

Крајем 2014. године објављује “Canto” и њен однос са Бразилом се још више продубљује са првим партнерством  Kaetana Velozа и његовог најмлађег сина Тома који јој поклањају необјављену нумеру “Sol, Eu e Tu” (“Сунце, Ја и Ти”). “Canto” укључује и дует са Маризом Монте и посебно учешће Жака Мореленбаума, Антонија Серана, Карлињоса Брауна, Хавијера Лимона, Нане Васконселос, Дади Карваља, Жоржа Елдера и Луле Галвао.

Током 2016. године, на позив породице једног од највећих композитора на свету, снимила је албум “Кармињо пева Тома Жобима”, са последњим бендом који га је пратио уживо у последњих десет година, делећи нумере са Маризом Монте, Шиком Буаркеом и Маријом Бетаниом. “Кармињо пева Тома Жобима” већ има платинасто издање, а додељена јој је и награда Златни Глобус за најбољег извођача.

После великог успеха постигнутог са албумом “Кармињо пева Тома Жобима”, португалска певачица, сматрана за једну од највећих извођача у историји музике ове земље, враћа се са новим албумом оригиналних нумера.

У непрекидном дијалогу и савршеном складу са оним што је примила од два величанствена извора, Беатриз да Консеисао и Терезе ​​Сикеире (своје мајке), са којима је научила да “поштује истину песама и речи”, али и да поштује свој глас као нешто најјединственије и најличније што има да понуди свету, Кармињо је слободна да буде фадиста каква јесте, спремна да преузме ризике и изазове који долазе.

Њен досадашњи пут открио нам је ову уметницу чврстих и пажљивих одлука, која никада не заборавља своје порекло, носи у себи језик неколико векова, али је савремена, у складу са својом генерацијом и увек загледана у свет и будућност.

Carminho & Pablo Alborán – Perdóname:

Carminho – As Pedras Da Minha Rua:

Извор: Guitar Art Фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *