KARANTIN U FOTOGRAFIJAMA: PRIKLJUČITE SE PROJEKTU „EVROPA KOD KUĆE“

Kako bi izgledao vaš album sa fotografijama iz karantina? Uživanje u različitim vrstama umetnosti – film, knjiga, muzika…, rad od kuće, novi hobi, volontiranje, kuvanje ili prosto vreme za odmor koji nam je falio?

Novi Sad, kao buduća Evropska prestonica kulture, priključio se velikom evropskom projektu „Evropa kod kuće“ (Europe at Home) i aktivirao je lokalnu, kulturnu scenu, a sada, u drugoj fazi tog projekta, Fondacija „Novi Sad 2021  – Evropska prestonica kulture“ poziva sve da se priključe ideji solidarnosti i zajedništva.

Da biste se priključili projektu „Evropa kod kuće“ potrebno je da, prilikom objavljivanja fotografija iz karantina na vašim društvenim mrežama, dodate hešteg: #europeathome #novisad2021 #novisadkodkuće kao i da označite Facebook ili Instagram stranicu Novi Sad 2021.

Projekat „Europe at Home“ inicirao je portugalski kanditat za Evropsku prestonicu kulture 2027. godine, grad Faro, a sa njim ga realizuje još 13 gradova: Novi Sad (Srbija), Bode (Norveška), Kemnic (Nemačka), Eš (Luksemburg), Kaunas (Litvanija), Leuvarden (Holandija), Oulu (Finska), Piran (Slovenija), Plovdiv (Bugarska), San Sebastijan (Španija), Tartu (Estonija), Valeta (Malta), Vesprem (Mađarska).

Prva faza projekta bila je da po jedan književnik/ca i fotograf/kinja iz svih 14 gradova, kroz svoj rad predstave doba karantina, ali i sve izazove koje je pandemija postavila pred svet.

Novi Sad, u ovom projektu, predstavljali su dramski pisac, pozorišni kritičar i esejista, Laslo Vegel i fotografkinja Marija Kovač, a njihove radove, kao i radove drugih umetnika možete videti na veb sajtu: www.europeathome.eu

Izvor: Novi Sad 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *