JEDINSTVENI MORTIIS STIŽE NA REVOLUTION FESTIVAL

Mortiis će premijerno na R:EVOL:UTION festivalu, u Temišvaru predstaviti reinterpretaciju legendarnog albuma Ånden Som Gjorde Opprør, 24 godine nakon njegovog izdavanja.

Havard Elefsen, osnivač i frontmen kojeg najčešće zovu samo „Mortiis“, poznat je kao bivši basista blek – metal grupe „Emperor“, nakon čega je krenuo u solo projekte mnogo mračnije, ambijentalnije orjentacije, sa više elektronike. Neguje specifičan pomalo bizaran izgled na bini, pa su svojevremeno kružile glasine kako se trajno preobratio u goblina.

Mortiis – ReiseneTilGrotterOgOdemarker (1996)

Svi njegovi albumi do 1999. godine su komponovani na sintisajzeru, a svoj zvuk je nazvao “Dark Dungeon Music”. Mortiisov najnoviji album, The Grudge, ima heavy industrijski zvuk kombinovan sa gitarama. The Grudge, album jedinstvenog zvuka, norveška vlada je proglasila kulturnom baštinom i tražila da se ovaj album nađe u svakoj biblioteci i knjižari.

Mortiis će nastupiti na R:EVOL:UTION festivalu koji će biti održan od 31. maja do 2. juna u Temišvaru, na svega 150 km od Novog Sada i Beograda, sa do sada objavljenim izvođačima kao što su Gogol Bordello, Dub Fx, Wilkinson, 1000 mods, Nicole Moudaber, Raresh, Armageddon, Avven, Bombarder, Dishumanity, Dordeduh, Downstroy, Fast as We Go Far, Groteska, Hill, Nemesis, Satori Junk, Sputnik, The Hellfreaks, The Moon and the Nightspirit, Transceatla, Trash Union, Umbra, Wolfram, Words that Burn i mnogim drugim izvođačima iz preko 20 različitih zemalja. Trodnevna festivalska ulaznica dostupna je po ceni od 4500 din, dok je cena sa kampom dostupna za svega 4990 din na svim Gigstix prodajnim mestima i sajtu www.gigstix.com .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *