ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ НА ГОЛФ ТЕРЕНИМА И ГАСТРО ПРОЈЕКАТ ПУТ МЕДА И СИРА У ОПШТИНИ ЖАБАЉ

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ЖАБАЉ ПРОМОВИСАЛА ЈЕ ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ НА ГОЛФ ТЕРЕНИМА И ГАСТРО ПРОЈЕКАТ „ПУТ МЕДА И СИРА“
Туристичке организације општине Жабаљ одржала је конференцију за медије дана 05.04.2018.године у просторијама Туристичке организације Новог Сада поводом најаве предстојеће сезоне на голф теренима и промоције пројекта  Пут меда и сира.

Конференцију је отворила директорка Туристичке организације, Марије Чупић, по чијим речима нас очекује богата сезона на голф теренима, али и бројне активности на даљем развоју руралног туризма.

Директорка Голф клуб центра Милица Ошап, представила је маскоту Голф клуб центра, а потом оправдала најаву богате сезоне. По њеним речима у комплексу Голф клуб центра, који послује од 2011. године, 2017.година била је рекордна, када је одржано више од 70 турнира, на којима су се поред голфера чланова клуба, такмичили и чланови других клубова из земље, али и иностранства.
Акценат у 2018. години  биће на популаризацији голфа у Србији, како међу одраслима, тако и међу младима и припадницама лепшег пола. Управо поводом тога Клуб организује демостративне часове голфа са стручним лицима, за све заинтересоване, који желе да пробају свој први голф ударац и нешто више сазнају о овом спорту. Сезона турнира биће изузетна, јер поред редовних клупских турнира играће се и знатан број домаћих и међународних турнира, од којих неки по први пут у Србији.
Неки од најважнијих турнира током 2018.године су:

 • Pro AM – 26/29. април
 • Longest Drive – 13.мај
 • Montenegro open – 19/20мај
 • Rotary Golf Day – 2.јун
 • Woman’s Golf Day – 5.јун
 • Žabalj open – 16.јун
 • Golf club Antalya Tournament – 14.јул
 • Serbian Amateur Tour – 27/29. јул
 • Ekipno državno prvenstvo – 24/26.август
 • Kup gradova -1/2.септембар
 • Master Championship – 15/16.септембар
 • Diplomatski turnir – 22.септембар
 • Champions 2018. – 3/4 новембар
На крају директорка  Голф клуб центар је позвала све да посете голф терене, направе свој први голф ударац, али и да уживају у прелепом амбијенту уз неке од специјалитета ресторана, који је отвореног типа.

Пут меда и сира је пројекат који током 2018.године спроводи Туристичка организација.
Највећи потенцијал за диверсификацију туристичке понуде, по речима директорке Туристичке организације Марије Чупић, је у производњи традиционалних пољопривредних производа и њиховим пласманом у туристичке токове, обзиром на то да је доминантна привредна грана у општини Жабаљ пољопривреда, у процентима гледано  80%  територије је обрађено, а 70% становништва се бави пољопривредом. Тренутно је пројекат у фази мапирања пољопривредних газдинстава, која се баве производњом меда и сира, обзиром на њихову бројност, али и могућ добар пласман ових производа кроз туризам. Изузетно је добар одзив газдинстава, која желе да примају туристе и продају са кућног прага. Поједина газдинства спремна су већ за туристе, док ће поједина постепено бити укључивана на Пут, по испуњавању одређених критеријума, које прописује Закон. Следеће фазе пројекта односе се на едукацију произвођача за рад са туристима, затим обележавање саобраћајно-туристичком сигнализацијом, промоцију Пута, као тематске руте и брендирање јела општине Жабаљ, у сарадњи са ресторанима, које треба на неки начин да буде круна овог Пројекта.
Зорица Радишић, испред  ПГ Радишић из Чуруга, представила је укратко своје газдинство, које има један затворен процес производње, од њиве до готовог производа – сира. Истакла је да је на неки начин пионир на овом  Путу, обзиром, да је у сарадњи са Туристичком организацијом већ обележено газдинство, раде продају са кућног прага и прихватају туристе, што је утицало битно на проширење асортимана и даље размишљање у правцу маркетинга.

Љуба Раданов, испред ПГ Раданов из Ђурђево, представио своје газдинсто, које се традиционално бави пчеларством и нагласио да му је сарадња са Туристичком организацијом кроз учешће на манифестацијама и  сајмовима, дала подстрек за даље унапређење производње, као и додатних туристичких садржаја у домаћинству, по угледу на Словенце, који су пионири апи туризма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *