ИЗМЕНЕ У ПЛАНОВИМА РАДА СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ТОКОМ ЛЕТА

У складу са новонасталом ситуацијом, када је наступила промена епидемиолошког стања услед вируса Covid-19″ и након установљавања најновијих одлука медицинског кризног штаба Републике Србије, којим се ограничава окупљање у затвореном и отвореном простору, Српско народно позориште донело је одлуку о одлагању планираног програма у јулу.

Премијера драмске представе Тома Стопарда Розенкранц и Гилденстерн су мртви„, у режији Игора Павловића, која је требало да премијерно буде изведена 8. јула, одложена је до даљег. Представа је готово приведена крају, међутим пред публиком ће заиграти тек када се за то стекну одговарајући услови.

Представа Смедерево 1941.“ Ане Ђорђевић, требало је да 4. јула буде изведена на фестивалу „Театар у тврђави“ у Смедереву, међутим одржавање фестивала одложено је до даљег.

Одржавање осталих фестивала у августу и септембру и учествовање представа СНП-а на неким од фестивала, за сада нису одложени и требало би да буду одржани према плану:  23. августа представа „Аутобиографија“  на фестивалу „Нушићијада 2020“ у Ивањици, затим отварање Стеријиног позорја представом „Смедерево 1941.“, где СНП учествује и са представама „Ко је убио Џенис Џоплин?“ и „Повратак“. Са представама „Повратак“ и „Ко је убио Џенис Џоплин“ СНП такође учествује и на ИНФАНТ-у.
У октобру, на фестивалу Шабачко пролеће, СНП учествује са представом „Травничка хроника“.

Београдски фестивал игре такође треба да буде одржан како је планирано: Компанија Un Poyo Rojo – 20. септембра, Компанија Body Traffic – 21. септембра, Компанија Џејсона Самјуела Смита – 23. септембра и Звезде Њујорк Сити Балета – 7. новембра.

Следећа сезона би требало да почне у октобру премијером представе В. Шекспира Бура“ у режији Кокана Младеновића. У октобру је планирано да се премијерно изведе и драмска представа Вилица Ебена Бајерса“ Филипа Грујића у режији Марка Челебића и балет Охридска легенда“ Стевана Христића у кореографији Владимира Логунова.

У новембру нас према плановима очекује премијера опере Дон Ђовани“ В. А. Моцарта у режији Александра Николића а у децембру премијера драмске представе Голманов страх од пенала“ Петера Хандкеа у режији Ане Ђорђевић.

Реновирање сцене Јован Ђорђевић“ је започето, за сада иде према плану и биће завршено до 10. августа. Сређивање целог система климе СНП-а треба ускоро да почне и да такође буде завршено у августу.

О свим могућим изменама које могу наступити услед епидемиолошке ситуације у земљи, благовреемено ћемо обавестити публику.

[фото: СНП архива]

Извор: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *