„ИЗА ЗАВЕСЕ” – ИЗЛОЖБА ИДЕНТИТЕТ(И)

 

Разговор о припреми музејске изложбе

16. април 2021. у 19.00 сати

Поводом предстојеће изложбе у Галерији Матице српске „Идентитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918–1941)“ посвећене преиспитивању идентитета кроз визуелну културу између два светска рата, овог петка, 16. априла у 19.00 сати, биће приређен разговор о припреми и концeпту изложбе.

С идејом да упознамо посетиоце са свим оним занимљивим активностима које се дешавају „иза завесе“ у Галерији ће бити одржан разговор „Иза завесе“ – изложба „Иденититет(и)” који ће водити Никола Ивановић, аутор изложбе и кустос ГМС и Маријета Сидовски, конзерватор-рестауратор ГМС. Публика у музеју има прилику да види и ужива у поставкама и изложбама које су резултат вишемесечног, па чак вишегодишњег рада читавог тима музеја. Како се поставља једна изложба, како се припремају уметничка дела, које све дилеме има кустос при осмишљавању и креирању изложбе и на који начин су укључени сви музејски стручњаци, нека су од питања која ће бити представљена кроз причу. Ово ће бити и јединствена прилика да посетиоци виде нову изложбу Галерије Матице српске пре њеног званичног отварања.

*Због епидемиолошких мера, молимо посетиоце да се за догађај пријаве путем назначеног линкаhttps://forms.gle/WjVykwebX2QuPimo9 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *