„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА ЗАРУ УРУКАЛО

У понедељак 21. августа акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Зари Урукало. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Зара је 2019. године из уредно вођене трудноће рођена у 32. гестацијској недељи због пуцања танког црева, одмах је интубирана и стављена на механичку вентилацију. Након неколико хируршких интервенција добила је дијагнозу кратког црева. Зара је прво дете у педијатрији Србије које прима лек Тедуглуид-Ревестиве као биолошку терапију, напредак постоји али је минималан. Уз ретку болест кратког црева, Зара има и церебралну парализу, хемипарезу. Не може самостално да хода и иде уз придржавање родитеља са благо нарушеном шемом хода. Свакодневно иде на физикалне третмане и једном годишње на бањско лечење. Зара је ментално здрава девојчица, весела и дружељубива, а њена жеља као и жеља родитеља је да се игра са децом и да има детињство као и њени вршњаци. Зарини родитељи нису у могућности да њено лечење финансирају сами, зато им је потребна помоћ свих нас. Родитељи моле све људе добре воље који су у могућности да помогну и заједно учествују у Зарином напредовању и њеним првим самосталним корацима кроз живот.

У акцији прикупљања средстава за лечење Анабеле Кулачанин прикупљено је укупно 189.760,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Извор: ЈКП „Градско зеленило“

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *