„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА ПЕТРУ И ВЕРУ

У понедељак 28. августа акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Петри и Вери Војновић. Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Петра и Вера су рођене у 32. гестацијској недељи из уредно вођене и контролисане ризичне трудноће. На рођењу су остале без кисеоника, због неонаталне асфиксије пребачене су на Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Добиле су сепсу 12 дана након рођења. Петра је била на одељењу неонатологије 38 дана, а Вера је због погоршања стања, наглог ослабљења срца, остала месец дана дуже. Десет дана је била на респиратору, дијагностикована јој је кардиомиопатија и на терапији је од првог месеца живота. По изласку из болнице и једној и другој девојчици установљен је хипотонус мишића, па је са непуних 5 месеци кренула интензивна физикална терапија. Поред хипотоније, имају и дијагнозу успореног психо-моторног развоја. Петра и Вера имају две године и не седе, не ходају, не причају. Средства која ће се прикупљати у хуманитарној акцији потребна су за контролне и дијагностичке прегледе, физикалне и радне терапије, генетска испитивања, бањско лечење, медикаменте, суплементе…

У акцији прикупљања средстава за лечење Заре Урукало прикупљено је укупно 130.860,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Извор: ЈКП „Градско зеленило“

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *